Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Cipule apņēmusies nākamgad palielināt ātrās palīdzības mediķu algas

Nākamā gada budžetā jāparedz papildu līdzekļi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, pirmdienas rītā intervijā raidījumā 900 sekundes teica amatā nule ieceltā NMPD vadītāja Liene Cipule.

Viņa atzina, ka līdz šim daudz izdarīts, gan ņemot vērā veselības nozarei piešķirto finansējumu, gan reformu apjomu. Tādēļ algu palielināšana NMPD mediķiem skatāma nākamā gada budžeta kontekstā, turklāt jāsabalansē atalgojuma atšķirības NMPD mediķiem un personālam slimnīcu uzņemšanas nodaļās. 

Cipule sāk vadīt NMPD no pirmdienas. NMPD vadītāja arī informēja, ka divu mēnešu laikā izpētīs sekundāro izsaukumu struktūru, lai saprastu, kādi risinājumi ir iespējami, lai samazinātu tādu izsaukumu skaitu, kuros palīdzību cilvēki varētu saņemt no primārās aprūpes ārstiem. Viņa gan uzsvēra, ka nedrīkst samazināt neatliekamās palīdzības pieejamību, lai cilvēki neuztrauktos par to, vai drīkst izsaukt palīdzību.

Jau ziņots, ka Cipule NMPD vadītājas amatā stājas no pirmdienas. Viņa šim amatam tika tika izraudzīta atklātā konkursā.

Cipule ir bijusi SIA Klīnika Diamed vadītāja un strādājusi Rīgas Veselības centrā, Latvijas Ārstu biedrībā un Siguldas slimnīcā. Tāpat Cipule ieņēmusi Veselības ministrijas parlamentārā sekretāra amatu.

Bijusi biedrības Demokrātiskie patrioti aktīviste, Nacionālās apvienības biedre, bet vēlāk iestājās partijā No sirds Latvijai, no kuras izstājās pirms 12. Saeimas vēlēšanām.

Jaunajai NMPD direktorei ir fizioterapeita grāds, kā arī veselības zinātņu maģistra grāds veselības aprūpē un sociālo zinātņu maģistra grāds sabiedrības vadībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas