Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. jūlijs
Valters, Renārs, Regnārs

Citskovskis vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs saistībā ar mēģinājumiem viņu ietekmēt

Saistībā ar speciālo avioreisu lietu amatā pazeminātais Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs saistībā ar mēģinājumiem viņu ietekmēt, tas izriet no viņa sacītā TV3 raidījumā 900 sekundes.

Viņš teica, ka šobrīd apkopo visus savā rīcībā esošos materiālus. "Ir rakstveida materiāls, ir epasti ar elektroniskajiem failiem, kur skaidri var redzēt, ko katrs ir rakstījis, kādus viedokļus vēlas paust. Un pēc tam seko mutiska saruna, kur divas Ministru prezidenta biroja amatpersonas, tai skaitā Ministru prezidentes parlamentārā sekretāre Dace Kļaviņa, mēģina mani pārliecināt sniegt vēlamo viedokli, pretī solot nevērtēt manu atbildību," apgalvoja Citskovskis.

Viņš uzsvēra, ka var to apliecināt dokumentāli.

Citskovskis arī sacīja, ka trešdien ar iesniegumu ir vērsies pie premjeres saistībā ar savu pazemināšanu amatā. Viņš lūdzis pārcel tādā amatā, kas ir atbilstošs pieredzei, zināšanām un praksei, bet, ja tas nav iespējams, tad viņš prasa izbeigt ar viņu darba tiesiskās attiecības.  

"Pārcelšana šajā amatā, kas neatbilst manai pieredzei, zināšanām un iemaņām, ir apzināts mērķis pazemot visas publiskās pārvaldes acīs, nolūkā, ka es pats atstāšu publisko pārvaldi," pārliecināts Citskovskis.

Kā vēstīts, Ministru prezidentes parlamentārā sekretāre Kļaviņa un citas amatpersonas noliedz Citskovska apgalvojumus par viņu iesaisti speciālo avioreisu lietā.

Citskovska apgalvojumi par izdarīto spiedienu neatbilstot patiesībai, un Kļaviņa tos vērtē kā, iespējams, viņa izvēlēto aizstāvības stratēģiju, ņemot vērā sākto izmeklēšanu krimināllietā, to viņa sacīja aģentūrai LETA.

Aprīļa sākumā, reaģējot uz Ģenerālprokuratūras sniegto informāciju par kriminālprocesa sākšanu, lai vērtētu bijušā premjera Krišjāņa Kariņa (JV) speciālo avioreisu izmantošanas tiesiskumu, premjere Siliņa uzdeva izveidot dienesta pārbaudes komisiju, kuras uzdevums bija dienesta pārbaudē noskaidrot iesniegumā norādīto likumu un citu normatīvo aktu pārkāpumu izdarīšanas apstākļus un izvērtēt amatpersonu rīcību.

Paralēli - maija sākumā - Siliņa jau izdeva rīkojumu ierosināt disciplinārlietu pret Citskovski. Šāds lēmums tika pieņemts, "pamatojoties uz dienesta pārbaudes komisijas starpziņojumā konstatētajiem apstākļiem un tiesību normu pārkāpumiem".

Pēc Siliņas ierosinātās disciplinārlietas valdība 9.jūlijā nolēma amatā pazemināt Valsts kancelejas direktoru Citskovski, viņam piedāvājot vadīt Saimnieciskā nodrošinājuma nodaļu.

Siliņa preses konferencē pēc valdības sēdes skaidroja, ka disciplinārlietu komisija konstatējusi publisko iepirkumu likuma pārkāpumus, tāpēc pieņemts šāds lēmums.

Citskovskis varēs pārsūdzēt lēmumu, tomēr tas neattur rīkojuma izpildi. Viņš aģentūrai LETA atzina, ka to darīs.

Saistībā ar Valsts kancelejas iepirkumiem vērtēs vēl vairāku personu atbildību, izriet no Ministru prezidentes iepriekš teiktā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas