Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

CSDD: Teju pusei no aizturētajiem dzērājšoferiem nav tiesību vai tās jau atņemtas par reibumu pie stūres

Pārsvarā pie stūres reibumā sēžas vīrieši pusmūžā, taču satraukumu rada fakts, ka jau iepriekš sodīti dzērājšoferi, kuriem autovadītāja apliecība ir atņemta, joprojām gatavi vadīt transportlīdzekli alkohola reibumā, TV24 raidījumā Cilvēks. Ceļš. Drošība norādīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks.

Autovadītāji, kuri izlemj pie spēkrata stūres sēsties alkohola reibumā, jūtas par sevi pārāk pārliecināti, domājot, ka promiles viņu spēju vadīt auto neietekmē un arī no sekām nebaidās. “Ļoti satraucoša lieta ir tā, ka daļa dzērājšoferi, kuriem jau atņemtas tiesības, ierosināta kriminālatbildība, ja ir vairāk par 1,5 promili, un atņemta automašīna, turpina braukt un bez tiesībām. Policijas statistika liecina, ka tuvu 50% no tiem autovadītājiem, kuri ir aizturēti alkohola reibumā, nav autovadītāja apliecības – vispār nav bijusi vai jau  atņemta par dzeršanu. Tas ir tas, kas satrauc visvairāk – kā iedarboties uz šiem cilvēkiem, kuriem praktiski viss ir vienalga,” saka CSDD vadītājs.

A. Aksenoks uzskata, ka šo cilvēku, kuri ignorē pilnīgi visus noteikumus, sabiedrībā nav daudz, taču viņi ievērojami apdraud kopējo satiksmes drošību.

Raidījums par drošību uz ceļa “Cilvēks. Ceļš. Drošība” no 15. maija katru otro trešdienu vērojams TV24 kanālā pl. 20:30. Šīs nedēļas raidījumā runājām par jauno CSDD kampaņu pret sēšanos pie automašīnas stūres reibumā un traģisko statistiku saistībā ar negadījumiem, kur iesaistīti iereibuši šoferi. Pilnu raidījumu iespējams noskatīties atkārtojumā sestdien, 29. jūnijā, pl. 14:30 un svētdien, 30. jūnijā , pl. 10:00, kā arī arhīvā vietnē xtv.lv.

Nākamais “Cilvēks. Ceļš. Drošība” raidījums TV24 ēterā gaidāms 10. jūlijā pl. 20:30. Raidījums tapis sadarbībā ar CSDD!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Svētdiena būs saulaina un sausa

Svētdiena būs saulaina un sausa, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas