Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

CVK apstiprina Vilkastes un divu nepilsoņu svītrošanu no vēlēšanu saraksta Rīgā

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) sestdien atstāja spēkā Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas lēmumus, ar kuriem no Vislatvijas Sociāldemokrātu kustības Par neatkarīgu Latviju! kandidātu saraksta svītroti trīs kandidāti - Pāvels Suhlovs, Aidins Askerovs un Ināra Vilkaste, vēsta CVK.

Komisija, iepazīstoties ar lietas materiāliem un uzklausot iesaistītās puses, secināja, ka Suhlovs un Askerovs no kandidātu saraksta svītroti, pamatojoties uz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes sniegto informāciju, kas liecina, ka abiem kandidātiem nav ne Latvijas, ne citas Eiropas Savienības dalībvalsts pilsonības. Līdz ar to atbilstoši Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumam šīs personas nevar pieteikt par deputātu kandidātiem pašvaldību vēlēšanās, un viņi no kandidātu saraksta jāsvītro.

Savukārt par sarakstā pieteikto deputātu kandidāti Vilkasti ir saņemta Iekšlietu ministrijas centra izziņa, ka kandidāte ir sodīta par smagu noziegumu un sodāmība nav dzēsta. Līdz ar to arī Vilkastei atbilstoši Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likuma noteikumiem nav tiesību kandidēt šā gada 3.jūnija pašvaldību vēlēšanās.

CVK lēmumu trīs darbdienu laikā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

Pērn stājās spēkā spriedums tā dēvētajā Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas lietā, ar kuru Vilkastei tika piespriests 40 000 latu (56 914 eiro) naudas sods, atgādina aģentūra LETA.

Par Neatkarīgu Latviju! pārstāvis Jānis Kuzins paziņojumā medijiem apgalvo, ka Vilkaste viņai uzlikto naudas sodu ir samaksājusi un sodāmībai bija jādzēšas. Viņš arī pauž neapmierinātību, ka nepilsoņiem Latvijā nav tiesības piedalīties pašvaldību vēlēšanās, jo, kā apgalvo kustības pārstāvis, vairākās citās Eiropas Savienības valstīs nepilsoņi varot kandidēt.

Par neatkarīgu Latviju! saraksts ir reģistrēts pašvaldību vēlēšanām un tā līderi ir AS Marika valdes priekšsēdētājs un radio Pik 100 FM īpašnieks Juris Žuravļovs, ekonomikas maģistrs Einārs Graudiņš un fotogrāfs Edvīns Puķe.

Pašvaldību vēlēšanas notiks jūnija pirmajā sestdienā - 3. jūnijā.

Top komentāri

Vaška kukulis
V
Ej tu nah, tā afēriste vēl vēlēšanās kandidē.
Cirks
C
Ināra Vilkaste ! ? Biznesā uzmetēja, ar noziedzīgu noslieci, maniakāla naudas kāra, pat Vaškeviča slimošanu izdomājusi un ar operātoriem samontējusi, nopirktā Benimarendi ordeņa uzvārdu pieliku DE, ko nēsā bērni, kur skatās Imigrācijas dienests, kad pirktos pievārdus reģistrē Latvijas pasē ! kauns vispār par šo personu ko lasīt publiskos izdevumos !
Vēlēšanās
V
Tas Kuzins lai iet d*** !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas