Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Darbam jaunajā NEPLP sastāvā virza Grūbi, Dimantu, Dulevsku-Cālīti, Mjartānu un Zviedri

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti ceturtdienas rītā apstiprināšanai Saeimā izvirzījusi piecus kandidātus darbam Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP).

Tie ir žurnālists, politologs, studijas Mistrus Media vadītājs Gints Grūbe, augstskolas Turība Komunikāciju zinātņu katedras vadītājs Ainārs Dimants, Latvijas Vēstneša portāla nozares redaktore Aija Dulevska-Cālīte, mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu vadītājs Dainis Mjartāns un filmu studijas Ave producents, operators un režisors Ivars Zviedris.

Viņi visi ieguva septiņu deputātu balsis.

Balsojums Saeimā par šiem pieciem kandidātiem paredzēts 2.februārī.

Līdz ar to apstiprināšanai Saeimas plenārsēdē nav virzīti Māra Eglīte, Andris Mellakauls, Aleksandrs Mirlins, Ilmārs Muuls, Rita Našeniece, Ilze Strenga, Rolands Tjarve, kā arī trīs pašreizējie padomes locekļi - Dace Buceniece, Sergejs Kārītis, kā arī padomes jurists Andris Ķēniņš.

Pēc balsu skaitīšanas paziņošanas komisija atklātā balsojumā nolēma šos kandidātus virzīt apstiprināšanai Saeimā. Opozīcijas pārstāvji šo priekšlikumu neatbalstīja.

Balsojumā četras balsis ieguva Latvijas Radioteātra vadītāja Māra Eglīte, Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas lektors Aleksandrs Mirlins, NEPLP pašreizējā priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece un pašreizējais NEPLP loceklis Sergejs Kārītis.

Trīs deputāti nobalsoja par LU Sociālo zinātņu fakultātes lektoru Rolandu Tjarvi.

Vienu balsi saņēma Elektronisko komunikāciju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ilmārs Muula.

Bez balsīm palika Eiropas Padomes Mediju un jauno saziņu pakalpojumu saskaņošanas komitejas priekšsēdētājs un kultūras ministres ārštata padomnieks Andris Mellakauls, starptautisku projektu vadītāja un konsultante Rita Našeniece, Latvijas Televīzijas žurnāliste Ilze Strenga un NEPLP jurists Andris Ķēniņš.

Grūbi NEPLP locekļa amatam izvirzīja Latvijas Žurnālistu asociācija, Dimanta kandidatūru pieteica biedrība "Mediju institūts", Duļevskas-Cālītes kandidatūru - Publisko tiesību institūts, Mjartānu virzīja Latvijas reģionālo un mazāk lietoto valodu savienība, bet Zviedri - Latvijas Sporta federāciju padome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas