Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Darbs uzteikts arī LNT ziņu vadītājiem Dobelei, Auzānam un Goldmanim

Piektdien mediju grupā All Media Baltics, kas paziņojusi par telekanālu TV3 un LNT ziņu dienestu apvienošanu, sākta darbinieku atlaišana, noskaidroja aģentūra LETA. Tostarp darbs ar 1. decembri uzteikts vairākiem pazīstamiem LNT ziņu raidījumu vadītājiem, kuri kanālā strādā gadiem ilgi.

LNT rīta informatīvā raidījuma 900 sekundes producente Dana France apstiprināja, ka ar šodienu darba attiecības ar uzņēmu ir pārtrauktas. "Darbs uzteikts bez pamatojuma un bez paskaidrojumiem," uzsvēra France, piebilstot, ka ir izmaksāta atlaišanas kompensācija.

France pauda, ka, viņasprāt, uzņēmuma vadībai gan būtu jāsniedz paskaidrojumi par darba attiecību pārtraukšanas iemesliem.

"LNT ziņu dienests ir lieliska komanda, domāju, ka spēcīgākā Latvijā. Ir ļoti skumji, ka viss tiek izārdīts," vērtēja France, kura raidījuma producentes amatā strādā kopš tā izveidošanas 2004.gada oktobrī.

Viņa pastāstīja, ka šodien uz sarunu pie vadības tiek saukti mediju producenti un moderatori.

Ilggadējais TV3 ziņu producents Alvils Vīksne aģentūrai LETA pastāstīja, ka saruna ar viņu vadībai paredzēta vakarā, jo pašlaik viņš vēl strādā pie šī vakara ziņu izlaiduma. Sarunas iespējamais iznākums viņam pagaidām nav zināms, pieļaujot, ka sīkāka informācija par kadru izmaiņām uzņēmumā varētu būt zināma tikai nākamajās dienās.

Vīksne uzsvēra, ka, neskatoties uz to, ka All Media Baltics ir privāts uzņēmums, šāds lēmums ir trieciens Latvijas informatīvajai videi. 

"Brīdī, kad Krievija iegulda lielas summas informatīvajiem uzbrukumiem, šāda ziņa nav patīkama," sacīja Vīksne, gan norādot uz uzņēmuma solījumu nodrošināt ļoti izvērstu informatīvo bloku medija jaunajā versijā.

Savukārt diktors Andris Auzāns aģentūrai LETA apliecināja, ka viņam darbs uzteikts, sākot ar 1.decembri. Auzāns LNT strādā kopš tās dibināšanas. Aģentūrai LETA arī zināms, ka darba attiecības izbeigtas ar ilggadējo LNT ziņu raidījumu vadītāju Ilzi Dobeli.

Moderatora pienākumus beigs pildīt arī Ivo Goldmanis. Viņš aģentūrai LETA sacīja, ka moderatora darbs medijā viņam nav bijis vienīgais, un TV ekrānos viņš parādījās ļoti reti. Līdztekus minētajam amatam viņš LNT veidojis ārzemju ziņas.

Uzņēmuma vadības lēmums par LNT un TV3 apvienošanu, kā sacīja Goldmanis, neesot bijis pārsteigums. "Kad no janvāra beidzās dienas ziņas, tas bija signāls, ka ilgi neturpināsies šis pasākums. Ļoti daudzi apstākļi par to liecināja," stāstīja Goldmanis.

Viņš sacīja, ka šomēnes vēl turpinās darbu medijā, bet par turpmāko darbošanos tajā būs skaidrs vēlāk. "Šo mēnesi turpinu, tad skatīšos, kā beigsies kadru revīzijas politika. Ja būs piedāvājums turpināt, to apsvēršu," teica Goldmanis

“Mūsu vērtības vienmēr bijusi cieņa pret skatītāju, vienmēr pēc iespējas sniegt objektīvāku informāciju, lai cilvēkiem pašiem ir iespēja izvērtēt, domāt līdzi. Līdz pēdējai dienai, kas mums būs dota ēterā, turpināsim pierādīt mūsu vērtības,” tā par straujo pavērsienu, raksturojot LNT Ziņu dienesta reakciju, saka ilggadējā LNT Ziņu raidījumu vadītāja Ilze Dobele.

“LNT ir daļa no Latvijas vēstures un tāda paliks. Esam bijuši klātesoši visiem valsts notikumiem šajos gados. Esam strādājuši, lai par tiem informētu skatītājus un bijuši ar viņiem kopā gan valsts svētkos un sasniegumos, gan arī traģiskos notikumos un nozīmīgos valsts pavērsienos. Un šis darbs ir mūsu komandas bagātība. Tas mums nav bijis tikai darbs, bet misija. Es ticu, ka mūsu skatītājiem mēs paliksim atmiņā kā komanda, kas ir noturējusies kopā par spīti dažādiem satricinājumiem gadu gaitā,” piebilst Dobele.

"Mēs ceram, ka pēc iespējas plašākai LNT Ziņu dienesta profesionāļu komandai būs ļauts turpināt sabiedrībai sniegt kvalitatīvu un analītisku ziņu saturu TV3 Ziņu sastāvā, lai hibrīdkara apstākļos nepieļautu, ka ārējie un valstij nedraudzīgie spēki var censties manipulēt ar sabiedrisko domu," atklātā vēstulē medijiem norāda Ziņu dienesta žurnālisti.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, saistībā ar reorganizāciju plānots atlaist apmēram 30 darbinieku. Tomēr All Media Baltics pārstāve Alise Mališko aģentūrai LETA norādīja, ka mediju grupa tikai sāks sarunas ar telekanālu TV3 un LNT ziņu dienestu komandām, līdz ar to patlaban nebūtu korekti saukt atlaižamo darbinieku skaitu.

Jau ziņots, ka All Media Baltics no decembra Baltijā strādās ar TV3 zīmolu. Mediju grupa izmaiņas veiks arī televīzijas kanālu portfelī, tostarp kanāls LNT vairs neturpinās darbu esošajā formā.

Kompānijā informēja, ka All Media Baltics paplašinās kanāla TV3 piedāvāto ziņu apmēru, pārnesot lielāko daļu no LNT ziņu dienesta radītā satura. Mediju grupa veidos arī vienotu ziņu dienestu.

Tikmēr Kultūras ministrija ir uzdevusi NEPLP sniegt vērtējumu, kā telekanālu TV3 un LNT ziņu dienestu saplūšana ietekmēs viedokļu daudzveidību elektronisko mediju telpā, aģentūru LETA informēja KM pārstāve Lita Kokale.

NEPLP priekšsēdētājas vietnieks Ivars Āboliņš aģentūrai LETA norādīja, ka All Media Baltics lēmums mainīt LNT formātu varētu būt pretrunā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu. Viņš skaidroja, ka Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 24.panta trešā daļa skaidri nosaka, ka programmu formāts nav maināms. "NEPLP Apraides atļaujā apstiprinātā LNT saturiskā un tematiskā ievirze ir vispārēja un nekādā gadījumā nav maināma uz šauru nišas formātu, kas paredzēts kādai specifiskai auditorijai, kā izskanējis publiskajā telpā," uzsvēra Āboliņš. 

"Latvijā veidots saturs neapšaubāmi ir viena no NEPLP prioritātēm. Esošā LNT Apraides atļauja paredz, ka vismaz 4% nedēļas raidlaika LNT ēterā jābūt ziņām," piebilda NEPLP loceklis.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka no nākamā gada vairs nebūs LNT ziņu raidījuma Top 10, taču joprojām būs vērojami tādi LNT raidījumi kā 900 sekundes un Degpunktā.

Plānots, ka pēc reorganizācijas jaunajā platformā darba dienās plkst.6 būs skatāms raidījums 900 sekundes, plkst.18 sekos TV3 ziņas īsumā, plkst.19.10 tiks pārraidīts raidījums Bez Tabu, plkst.20 - TV3 ziņas, plkst.20.35 - raidījums Degpunktā, bet dienas ziņu pārraides noslēgs Sporta ziņas plkst.20.55 un Laika ziņas plkst.20.58. Savukārt sestdienās plkst.20 skatītājiem tiks piedāvāts raidījums TV3 ziņas Sestdienā, kamēr svētdienās, kā ierasts plkst.19.10, skatītāji varēs vērot raidījumu Nekā personīga, bet plkst.20 - TV3 ziņas Svētdienā.

"Divu komandu apvienošana vienmēr noved pie personāla skaita samazināšanas, bet vienlaikus rada iespējas jauniem talantiem ar jaunām prasmēm. Ilgtermiņā ziņu veidotāju skaits All Media Baltics nekritīsies, bet augs, jo ziņas būs jāgatavo gan televīzijai, gan digitālajai platformai," apgalvoja Mališko.

pievienoti LNT žurnālistu komentāri

Top komentāri

Garāmejot subjektīvās pārdomās
G
Ja tā pavērojam notiekošās norises , tad tas ir tikai sākums Optimizācijai . Perspektīvā būs viena , vai divas TV komapānijas , ar atšķirīgiem zīmoliem , bet vienu un to pašu saimnieku un divi interneta zinu mediji ar tādu pašu struktūru . Kas ir patiesais mediju īpašnieks , to nez vai zināsim , ja jau nevaram pateikt , kam pieder uzņēmumi , kuri darbojas Latvijā un galu galā - Deklarēt jau var itin visu ko . Latvijā Brīvu viedokļu izteikšana portālos tiks liegta , bet to viedokļu paudēji , kuri tomēr reģistrēsies un , kā reģistrētie komentētāji mēģinās paust savu subjektīvos viedokļus , kuri nepatiks mediju īpašniekiem - tiks iespējams Bloķēti ! Vai tā drīkstētu Latvijā izveidotie mediji attiekties pret cilvēkiem , kuri par Latvijas brīvību ir cīnījušies ?! Skaldi un valdi ! Katrs par sevi . Dārgie žurnālisti , ieskatieties savos Atmodas ideālos , kuri varbūt melnrakstā , kaut kur grāmatu plauktos ir aizķērušies !
ams
a
Kas šai valstī pieder tautai - valsts nosaukums? 100 pingvīni, kas pārstāv aizjūras kolonizatoru intereses? Ne ražošana, ne bankas, ne mediji - viss pieder aizjuras kolonizatoriem. Smieklīgs bija jau pats nosaukums - Latvijas Neatkarīgā televīzija... Tiešam, neatkariga no Latvijas. Tad par ko cepiens?
Kosmoss
K
Diemžel saulīt tu jauc saīsinajumu. LatvijasNacionālāTelevīzija, nenozīmē ka šis ir valsts kanāls. Tas bija PRIVĀTS kanāls kurš piederēja dibinātājam- Andrejam Ēķim. Ēķis 2017 gadā vairs acīm redzot negribēja nemties un vienkārši piepildīja savu kabatu ar pāris ļimakiem, pārdodot kanālu MTG grupai. Jau tajā laikā brīnijos kapēc neviens par šo neceļ brēku.. Ka vienu no galvenajiem valsts kanaliem vienkārši atdod ziedriem.. Necēla jo visi turpināja skatīties savu iemīļoto ziepeni un Dobeli lnt ziņās un visiem bija po vai latvietim vai zviedram vai krievam tagad pieder kanāls. Galvenais ka ziepeni rāda..... Tagad ka Zviedri - nu jau pāris gadus pilntiesīgie īpašnieki. Šo kanālu slēdz, jo šis kanāls ir NEKAS ievērības cienīgs pat uz ziemeļeiropas fona, pēkšņi tauta kaut ko raud un gudri d.... NOPIETNI? Kur visi bija, ka Ēķis divkosīgi kanālu pārdeva gūstot tikai savu labumu?!?? VIENKĀRSI - NOPIETNI?!????
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas