Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Darījumos ar maksājumu kartēm pērn apgrozīti 9,3 miljardi eiro

Pērn Latvijā ar maksājumu kartēm veikto darījumu skaits ir audzis par 21,2%, sasniedzot 246,6 miljonus darījumu, savukārt ar kartēm veikto darījumu kopējais apjoms sasniedzis 9,3 miljardus eiro, kas ir par 12% vai 988 miljoniem vairāk nekā 2013.gadā, aģentūru LETA informēja Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) pārstāvji.

Pērn veikto pirkumu skaits ar kartēm audzis par 26,2%, sasniedzot 190 miljonus pirkumu reižu. Apjoma ziņā tas ir 3,8 miljardi eiro. Savukārt skaidras naudas izmaksas no bankomātiem vai banku filiālēs skaita ziņā augušas par 7%, sasniedzot 56 miljonus darījumu un 5,5 miljardu eiro apjomu.

Pieaugoša tendence pērn bijusi arī naudas izmaksas pakalpojumam, kas piedāvā saņemt skaidru naudu tirdzniecības vietā, izmantojot maksājumu karti un norēķinu termināli. Kopējais šādu darījumu skaits 2014.gadā bijis 263 800, kas ir par 34,4% vairāk nekā 2013.gadā. Par 23,8% pieaudzis arī darījumu apjoms - līdz 7,8 miljoniem eiro.

Pozitīvu tendenci, kas apliecina banku klientu paradumu maiņu, arvien vairāk izvēloties attālinātos pakalpojumus un bezskaidras naudas norēķinus, apliecina fakts, ka straujāks pieaugums pērn bijis vērojams maksājumu karšu izmantošanā pirkumiem, bet lēnāks - skaidras naudas izņemšanā no bankomātiem vai banku filiālēs.

Maksājumu kartes Latvijā izsniedz 20 bankas. 2014.gada beigās Latvijas bankas bija izsniegušas kopumā 2,3 miljonus maksājumu karšu.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas