Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Daudzi parakstījuši aicinājumu 8.maijā pieminēt visus Otrā pasaules kara upurus

Piektdien, 26.aprīlī, Latvijas Universitātes doktora grāda pretendente Olga Procevska un Tartu Universitātes pētnieks Dr. Mārtiņš Kaprāns izplatījuši uzsaukumu visiem Saeimas frakciju politiķiem un valsts augstākajām amatpersonām, aicinot 8.maijā Brāļu kapos un citās Latvijas vietās pieminēt visus Otrajā pasaules kara upurus, nedalot tos "savējos" un "svešajos", portālu_ Diena.lv _informēja O.Procevska.

"Mēs, kas parakstījuši šo aicinājumu, jūtam līdzi visiem cilvēkiem, kas kļuvuši par Otrā pasaules kara upuriem koncentrācijas nometnēs, frontes abās pusēs, mežos un pilsētās. Mēs izsakām cieņu tiem, kas atdevuši savas dzīvības, lai šo karu izbeigtu, un kas joprojām piemin savus tuviniekus un kritušos biedrus," sacīts zinātnieku paziņojumā.

To parakstīt ir aicināts ikviens, kurš apņemas Latvijas sabiedrībā neveicināt konfrontāciju, izmantojot Otrā pasaules kara notikumus, un neļaut to darīt citiem. Aicinājuma autori uzskata, ka saspīlējuma atrisināšana iespējama vienīgi ar tādu līdzjūtību, kas stāv pāri formastērpu krāsām, kā arī etniskajai un valstiskajai piederībai, un ir pārliecināti, ka tikai šāda vispārcilvēciska sapratne un līdzjūtība var apvienot Latvijas iedzīvotājus attieksmē pret Otro pasaules karu, kas vēl aizvien plosa mūsu sabiedrību.

Portāls Diena.lv novēroja, ka šobrīd aicinājumu parakstījuši vairāki desmiti cilvēku, tostarp arī sabiedrībā pazīstami. Piemēram, sociālantropologs Klāvs Sedlenieks, 11. Saeimas deputāts Aleksejs Loskutovs, tēlnieks Gļebs Panteļejevs un citi.

Aicinājuma teksts latviešu un krievu valodā publiski pieejams internetā: http://ej.uz/izbeigt-karu.

Pievienoties tam iespējams, sūtot pieteikuma e-pastu uz adresi [email protected] vai aizpildot pieteikuma formu šeit: http://ej.uz/pievienoties-aicinajumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas