Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Daudzviet Latvijā vējš pāraudzis vētrā; Ventspils ostā reģistrēti 28 m/s

Svētdienas pievakarē daudzviet Latvijā vēja ātrums brāzmās sasniedzis vētras spēku, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un uzņēmuma Latvijas Valsts ceļi dati.

Līdz plkst.17 vējš ar nelielas vētras spēku - 20-22 metri sekundē (m/s) - reģistrēts gandrīz visā Kurzemē, kā arī Zemgales rietumos. Līdzīga stipruma vēja brāzmas patlaban sasniedz arī Vidzemi un Latgali.

Līdz šim stiprākās vēja brāzmas reģistrētas Ventspils ostā - 28 m/s. Liepājas un Ventspils pilsētā tālāk no jūras vēja ātrums sasniedz 24 m/s.

Vēlā svētdienas vakarā jeb tuvākās nakts sākumā Dienvidkurzemes piekrastē vēja ātrums brāzmās var sasniegt aptuveni 30 m/s, brīdina sinoptiķi. Savukārt Rīgā un citviet Vidzemes piekrastē stiprākais vējš gaidāms no aptuveni pulksten sešiem pirmdienas rītā, kad tas iegriezīsies no ziemeļrietumiem.

Tuvākajā naktī un pirmdienas rītā debesis būs pārsvarā mākoņainas, palaikam līs, vietām gaidāma krusa un lietusgāzes. Saglabāsies brāzmains dienvidrietumu vējš, kas, sākot no Ziemeļkurzemes, pāries ziemeļrietumu vējā. Tā ātrums brāzmās piekrastē sasniegs 24-29 m/s.

Dienā mākoņu kļūs mazāk un uzspīdēs spoža saule. Daudzviet - galvenokārt valsts austrumu pusē - gaidāmi īslaicīgi nokrišņi. Rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 16-21 m/s, pretvēja piekrastē - līdz 22-27 m/s. Dienas otrajā pusē vējš nedaudz pierims.

Gaisa temperatūra pirmdien pazemināsies līdz +2..+7 grādiem.

Rīgā gaidāms mākoņains laiks, dienā starp mākoņiem parādīsies saule. Brīžiem līs, iespējama arī krusa. Naktī vējš nedaudz pierims un vēl pūtīs no dienvidrietumiem, agrā pirmdienas rītā vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un brāzmās pastiprināsies līdz 24 m/s, līča piekrastē - līdz pat 27 m/s. Dienas gaitā vētras spēks mazināsies. Gaisa temperatūra būs aptuveni +6 grādi.

Ūdens līmenis Rīgas jūras līča piekrastē, kā arī Daugavā pie Rīgas agrā pirmdienas rītā, visticamāk, nedaudz pārsniegs pirmo bīstamo robežu, bet lieli plūdi galvaspilsētai nedraud.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas