Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Daugavas promenāde Ķengaragā - trīs kilometru garumā

Piektdien pēc jaunā gājēju tiltiņa atklāšanas Ķengaraga iedzīvotāji un viesi Daugavas promenādi varēs izbaudīt trīs kilometru garumā, kas sākas pie Dienvidu tilta un turpinās līdz pat Rumbulai.

Daugavas promenādi varēs izmantot gan tie iedzīvotāji, kuri vēlēsies doties mierīgās pastaigās gar Daugavas krastu, gan arī tie, kuri iecienījuši aktīvu dzīvesveidu, jo promenādē atvēlēta vieta arī velosipēdistu celiņam. Tāpat Daugavas promenāde ir piemērota cilvēkiem ar kustību traucējumiem, gājēju tiltiņa atklāšanā minēja Rīgas Austrumu izpilddirekcijas izpilddirektors Dmitrijs Pavlovs (LPP/LC).

"Katram tiltam ir sava vēsture, un ceru, ka arī šim gājēju tiltiņam būs ilga un gara vēsture. Šis gājēju tiltiņš ir īpašs arī ar to, ka tam par materiālu pirmo reizi izmantots stiklašķiedras kompozīts, kas ražots tepat Latvijā," sacīja Pavlovs. Viņš skaidroja, ka ar Daugavas promenādi izveidi neapstāsies Ķengaraga labiekārtošanas darbi. Tuvākie plāni, labiekārtojot teritoriju, ir izveidot zaļo teātri un skeitparku, kā arī iecerēts būvēt daudzfunkcionālu kultūras centru.

Dodoties pa labiekārtoto Daugavas promenādi, cilvēki varēs novērtēt arī bijušās rūpnīcas "Sarkanais kvadrāts" sētu, kuru apgleznojuši bērni. Šonedēļ Daugavas promenādē aktīvi darbojās O.Kalpaka Tautas daiļamata pamatskolas 7.-9.klašu skolēni un skolotāji, kā arī Bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas audzēkņi mākslinieka Jāņa Anmaņa vadībā, apgleznojot betona sienas fragmentus. Pavlovs pauda cerību, ka arī turpmāk promenāde būs lieliska vieta māksliniekiem, kur smelties idejas un dažas no idejām pilnveidot uz bijušās rūpnīcas sētas sienas.

"Daugavas promenāde un jaunais gājēju tiltiņš apliecina, ka Rīgas dome ne tikai finansē un labiekārto pilsētas centru, bet arī citus pilsētas rajonus," uzsvēra Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), apliecinot, ka Ķengaraga labiekārtošana turpināsies.

Uz jaunā gājēju tiltiņa atklāšanu bija ieradušies daudzi Ķengaraga iedzīvotāji, savukārt pats tiltiņš šodien, kad pilsēta svin 810 gadu jubileju, izgreznots ar dažādiem kuģa karodziņiem. "Viena karodziņu virtene ir veltīta svētkiem, savukārt otrā virtenē jūras vilku valodā ierakstīts, ka Rīgai tiek svinēti 810 gadi," norādīja Pavlovs.

Ievērojot to, ka katram kuģim ir kapteinis, tad pie kapteiņa cepurītēm šodien tika gan Pavlovs un Ušakovs, gan arī vicemērs Andris Ameriks (LPP/LC), kuri gājēju tiltiņu atklāja, atraisot kuģa tauvu. Savukārt tilta galā tika iestādīti trīs jauni kociņi.

Kā novēroja aģentūra LETA, sanākušie iedzīvotāji ar prieku izmantoja iespēju kā vieni no pirmajiem šķērsot jauno gājēju tiltiņu. Tāpat cilvēki priecājās par pūtēju orķestra "Auseklītis" muzikālo programmu un ieklausījās vēsturnieka stāstījumā par Ķengaraga vēsturi. Lielu pasākuma dalībnieku interesi izraisīja arī kinologu suņi, kuri ne tikai izmantoja iespēju šķērsot jauno gājēju tiltiņu, bet arī plunčājās Daugavā.

Daugavas promenādē gājēju tiltiņa būve paveikta šāgada laikā, un tā izmaksas ir ap 80 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas