Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Daugavpils dome izsaka neuzticību izpilddirektoram; atbrīvošana jāsaskaņo ar arodbiedrību

Daugavpils domes ārkārtas sēdē pirmdien deputātu vairākums nobalsoja par izpilddirektora Alekseja Providenko atbrīvošanu no ieņemamā amata. Tomēr domes deputātu neuzticību saņēmusī pašvaldības amatpersona vēl septiņas dienas turpinās darbu, līdz saņems arodbiedrības atļauju darba uzteikumam.Kā Dienu informēja Daugavpils domes preses sekretāre Līga Korsaka, atbrīvošanas iemesls ir tas, ka savas darbības laikā A.

Providenko pieļāvis nelikumības un nepildījis savus tiešos pienākumus, kas saistīti ar darba organizēšanu pašvaldībā un Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma (DzKSU) neveiksmīgo darbību.Domes deputātu neuzticību saņēmusī pašvaldības amatpersona vēl septiņas dienas varēs turpinās darbu, līdz tiks saņemta arodbiedrības atļauja darba uzteikumam. Ja arodbiedrības akcepts netiks saņemts, pašvaldība griezīsies tiesā, lai panāktu A.Providenko atbrīvošanu no amata. Pagaidām A.Providenko ierādīta darba vieta domes konferenču zālē. Pret A.Providenko atbrīvošanu balsoja trīs opozīcijas deputāti, savukārt Rihards Eigims (LSDSP) pirms balsošanas atstāja zāli, pamatodams savu rīcību ar to, ka nevēloties piedalīties nelikumībās.Aleksejs Providenko par Daugavpils domes izpilddirektoru kļuva laikā, kad pašvaldību vadīja R.Eigims. Pēc viņa  atcelšanas no Daugavpils mēra amata pagājušā gada septembrī A.Providenko gandrīz pusgadu, no 2009.gada 5.oktobra līdz 2010.gada 5.martam, bija slimības lapa, darbā viņš ieradās 8.martā. Pa šo laiku domes izpilddirektora pienākumus pildīja uzņēmējs Jevģēnijs Hlopoks. Kā paskaidroja domes pārstāve, savas izpilddirektora darbības laikā A.Providenko esot pieļāvis vairākas nelikumības, tai skaitā pieļāvis  DzKSU novešanu līdz maksātnespējai, vienpersoniski parakstījis rīkojumu par pašvaldības līdzekļiem uzstādīt siltummezglu kādā privātmājā, pieņēmis lēmumu pārslēgt darba līgumu ar kādu domes darbinieci, palielinot tai algu par 300 latiem u.c.Šī nav pirmā reize, kad A.Providenko tiek atbrīvots no amata. 2004.gadā, kad domi vadīja Rita Strode (LPP/_LC_), kura pašreizējā domes sasaukumā ir domes priekšsēdētāja Jāņa Lāčplēša pirmā vietniece, A.Providenko atbrīvoja no amata, pamatojoties uz Darba likuma pantu par to, ka darbinieks bez attaisnojoša iemesla būtiski pārkāpis darba līgumu vai noteikto darba kārtību un, veicot darbu, rīkojies pretēji labiem tikumiem, un šāda rīcība nav savienojama ar darba tiesisko attiecību turpināšanu. Bijušā izpilddirektora darba līguma uzteikuma pamatojums toreiz bija izklāstīts uz septiņām lappusēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas