Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Daugavpils pamatskolā izpūstas piparu gāzes dēļ evakuē 260 skolēnu

Ceturtdien ap plkst.9 Daugavpils 11.pamatskolā pirmā stāva gaitenī kāds 9.klases audzēknis jokodamies no baloniņa izpūtis piparu, nevis asaru gāzi, kā ziņots sākotnēji, kā dēļ no skolas nācies evakuēt 260 skolēnus un 40 skolas darbiniekus. 12 skolēni, mūzikas skolotāja un apkopēja ievietoti slimnīcā.

Mācību iestādē aģentūrai LETA pastāstīja, ka skolā aptuveni uz vienu stundu nācies pārtraukt mācību procesu, kamēr telpas izvēdinātas. Evakuētie skolēni un skolotāji šo laiku pavadījuši mācību iestādes tuvumā. Par pašsajūtu viņus iztaujājuši uz izsaukumu atbraukušie medicīnas darbinieki.

Vissmagāk incidentā cietusi mūzika skolotāja, kura pēc izslimošanas ar gripu tikai nesen atgriezusies darbā. Viņa, apkopēja un audzēkņi, kas pēc notikušā sajutušies slikti, nogādāti slimnīcā.

Daugavpils reģionālajā slimnīcā pastāstīja, ka visas ar piparu gāzi saindējušās personas hospitalizētas, vissmagāk cietusī skolotāja uz kādu laiku pat bijusi ievietota reanimācijas nodaļā. Kaut arī ar piparu gāzi saindējušos personu veselības stāvoklis patlaban ir stabils, lai nepieļautu sarežģījumus, ārstniecības iestādē mediķu uzraudzībā viņiem nāksies pavadīt divas līdz trīs dienas.

Notikuma apstākļu un iemeslu skaidrošanu uzsākusi policija.

Valsts policijas Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Anspoks iepriekš BNS teica, ka policija apzinājusi personu loku un noskaidrojusi, ka gāzi izpūtis šīs pašas skolas skolēns. Vēl vairāki skolēni bijuši liecinieki.

To, kur skolēns gāzi dabūjis, policija vēl noskaidros. Evakuācija bija nepieciešama, jo foajē, kur gāze izpūsta, bijis grūti izvēdināms, tāpēc, ka tur nav logu.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas