Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Degvielas cenu dēļ par 30% varētu pieaugt maksa autoskolās

Degvielas cenai tuvojoties latam par litru, Latvijas autoskolās secina – pieaug izmaksas, kas neizbēgami lielāku robu atstās arī topošo autovadītāju maciņos. Jau no aprīļa pusotra stunda autovadīšanas ar mācību instruktoru varētu izmaksāt par 30% vairāk, laikrakstam Neatkarīgā atklājusi autoskolas Cresco valdes locekle Ilona Ismailova.

Šobrīd praktiskā apmācība (90 minūtes) ar vieglo automašīnu (B kategorija) izmaksā 10 līdz 12 latus, bet varētu pieaugt līdz 15 latiem. Potenciālajiem kravas automašīnu vadītājiem mācību maksa, kā prognozē I.Ismailova, pieaugs no 20 līdz 24 latiem.

Neapmierināti ir arī mācību instruktori – tieši viņi ikdienā braucienu starplaikos nodrošina degvielas uzpildi. Nodarbībā tiek veikti vismaz 30 kilometri – pāris santīmu pieaugums degvielas cenā var dienā izmaksas palielināt pat par 10 latiem, norāda autoskolas Gross braukšanas instruktore Ineta Blūzmane. 

Ceļu satiksmes drošības direkcija atsakās prognozēt, vai pieaugums samazinās jauno autovadītāju skaitu vai to braukšanas kvalitāti, norāda iestādes sabiedriskās daļas speciāliste Ieva Bērziņa. Tomēr direkcija sola šā gada laikā eksāmena cenas saglabāt nemainīgas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas