Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Deputātiem nozagtu datoru dēļ veidos par Saeimas drošību atbildīgā amatu

Saeimā plānots veidot par iekšējo drošību atbildīgā vadītāja amatu, kura pienākums būs sistēmiski atbildēt par drošību parlamentā, tostarp par caurlaižu sistēmas funkcionēšanu un drošības uzturēšanu teritorijas iekšējā un ārējā perimetrā, aģentūrai LETA pavēstīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība). Šādu amatu nolemts veidot pēc tam, kad šopavasar parlamentā tika nozagti trīs Saeimas Prezidija locekļu datori.

Lēmums par attiecīgā amata izveidošanu ir pieņemts Saeimas Prezidija slēgtajā sēdē 9. jūnijā, pirmdien atklātā Prezidija sēdē norādīja Āboltiņa. Viņa pauda neapmierinātību, ka šī amata ieviešanai šķēršļus liek Saeimas Kancelejas vadītājs Māris Steins, kurš gan pārmetumus noraida, uzsverot, ka rīkojas saskaņā ar Kārtības rulli.

Šopavasar parlamentā tika nozagti trīs Saeimas Prezidija locekļu datori. Reaģējot uz parlamenta datoru zādzību, Saeimas Prezidijs pieņēma lēmumu saistībā ar parlamenta drošības uzlabošanu un izskatīja jautājumus par parlamenta apsardzes pastiprināšanu.

Jau vēstīts, ka Saeimas Prezidijs 23. aprīlī slēgtajā sēdē nolēma sākt parlamenta Kancelejas direktora Steina darba līguma uzteikšanas procedūru. Prezidija lēmums rosināt Steina darba līguma uzteikšanu nebija vienbalsīgs, tomēr vairākums uzskatīja, ka šī procedūra jāsāk saistībā ar drošības jautājumu nerisināšanu. Saeimas priekšsēdētāja žurnālistiem sacīja, ka iemesls šādam lēmumam saistīts ar Prezidija locekļiem nozagtajiem datoriem. Proti, veicot iekšējo pārbaudi, konstatēts, ka ir nopietnas problēmas regulējumā, kas nosaka Saeimas drošību, skaidroja Āboltiņa. Tātad šie jautājumi nav sakārtoti ilgstoši, bet Saeimas Kancelejas vadītājam šādi pienākumi esot paredzēti viņa amata aprakstā.

Prezidijs pilnvarojis juristu Māri Knoku pārstāvēt Saeimas Prezidiju civillietā par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar Saeimas Kancelejas direktoru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas