Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Deputāts Kļaviņš pēc kļūšanas par liepājnieku saņem pieckārtīgu transporta kompensāciju

Saeimas deputāts, savulaik ilggadējais Rīgas pašvaldības darbinieks Askolds Kļaviņš (ZZS) īsi pēc kļūšanas par parlamentārieti ir mainījis savu deklarēto dzīvesvietu no galvaspilsētas uz Liepāju, kas ļāvis piecas līdz sešas reizes palielināt saņemto transporta izdevumu kompensāciju.

Saeimas Kārtības rullis nosaka, ka deputātiem ir tiesības saņemt transporta izdevumu kompensāciju, kuras apmērs atkarīgs no tā, vai parlamentārietis dzīvo Rīgā vai arī cik tālu no galvaspilsētas atrodas deputāta dzīvesvieta.

Kļaviņš par Saeimas deputātu kļuva 2016. gada jūnija vidū. No 2016. gada jūlija līdz oktobrim Kļaviņš transporta kompensācijā saņēma 115 eiro mēnesī, liecina Saeimas mājaslapā publicētā informācija.

Savukārt pēc pārdeklarēšanās uz Liepāju politiķa transporta kompensācija, sākot ar 2016. gada novembri, palielinājās - laika posmā līdz 2017.gada decembrim atkarībā no konkrētā mēneša tā bijusi no 560 līdz 736 eiro.

Kļaviņš aģentūrai LETA noliedza, ka deklarēto adresi viņš būtu mainījis tikai tāpēc, lai saņemtu lielāku kompensāciju. Pēc viņa stāstītā, pirms desmit gadiem viņš nopircis māju Liepājā, uz kurieni braucis gan pirms kļūšanas par deputātu, gan turpināšot to darīt arī pēc parlamentārieša pilnvaru beigām. Politiķis apgalvoja, ka reizi līdz trīs nedēļā uz Liepāju braucot neatkarīgi no tā, vai par to tiek vai netiek maksāta kompensācija.

Deputāts apgalvoja, ka Liepājā tiešām dzīvojot, un tā ir katra cilvēka personīgā lieta, kur viņš dzīvo. Pēc Kļaviņa vārdiem, esot gan situācijas, kad darbs Saeimā beidzoties vēlu vakarā un tā atsākšanās paredzēta nākamajā dienā no rīta, un tad viņš "mēdz nakšņot Rīgā".

Parlamentārietis atzina, ka sākotnēji transporta kompensācijā saņēmis tādu naudas summu, kas atbilst nokļūšanai uz dzīves vietu Rīgā, bet vēlāk - tādu summu, kas piekritīga nokļūšanai uz dzīvesvietu Liepājā. Kļaviņš teicās, ka neatminas, kādu summu saņēmis, kad bijis deklarēts Rīgā, un kā summa mainījusies, pārdeklarējoties uz Liepāju.

Politiķis apgalvoja, ka transporta kompensācijā saņemtie līdzekļi tiek tērēti izdevumiem par degvielu. Deputāts akcentēja, ka kompensāciju saņem atbilstoši likuma nosacījumiem.

Top komentāri

ee
e
Mums ir interesanta valsts. Deputātiem, kuriem nav maza alga, apmaksā ceļu, lai viņi varētu ģimenes lokā vakarā dzert tēju. Bet Ainažu bērnu psihoneiroloģiskās slimnīcas ārsts braukā un darbu no Rīgas par saviem līdzekļiem. Kā nupat presē rakstīts, nolēmis vairs nebraukāt. Cita ārsta tur tuvumā nav. Kas tad ir prioritāte šajā valstī?
>:-)
&
KĀDI SUŅU BĒRNI , ŠO LOPU IR IEVĒLĒJUŠI? Paši arī tādi ? Šis , labākais, no jūsu bara ?
trusis nejaukais
t
zheel ka nevar pierakstiities vairaakaas adresees, citaadi deputaats Kljavinjsh buutu pierakstiijies arii Daugavpilii.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas