Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Deputāts Pučka nekomentē prasību pierādīt valsts valodas zināšanas

Viens no partijas "Stabilitātei" deputātiem Viktors Pučka, kura valsts valodas zināšanas apšaubījuši Saeimas deputāti, ceturtdien nesniedza komentārus saistībā ar viņam veltītājiem pārmetumiem.

Pučka pēc ceturtdienas Saeimas sēdes uz aģentūras LETA jautājumiem par to, vai izteiktās deputātu šaubas par viņa latviešu valodas zināšanām ir pamatotas, izvēlējās neatbildēt.

LETA jau vēstīja, ka runātīgāks par savām valsts valodas zināšanām bija otrs Saeimas deputāts no partijas "Stabilitātei" Jefimijs Klementjevs, kurš norādījis, ka latviešu valodu zina, bet no Saeimas tribīnes un komisiju sēžu laikā nerunā, jo viņam nepatīkot to darīt.

Runājot par gaidāmo Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdi, kuras laikā tiks vētītas viņa valsts valodas zināšanas, Klementjevs akcentēja, ka uzskata, ka valsts valodu zina un viss būs kārtībā.

Jau ziņots, ka Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija plāno 23.oktobrī slēgtā sēdē vērtēt lēmumu projektus par divu "Stabilitātei" deputātu nosūtīšanu uz valodas pārbaudi.

Saeimas Kārtības rullis paredz, ka atbildīgā komisija mēneša laikā slēgtā sēdē izvērtē lēmumu projektu par deputāta nosūtīšanu uz valsts valodas prasmes pārbaudi un sniedz parlamentam atzinumu par to. Uz Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdi tiks aicināti Klementjevs un Pučka, kā arī Valsts valodas centra pārstāvji.

Lēmuma projektu par attiecīgā deputāta nosūtīšanu uz valsts valodas prasmes pārbaudi iekļauj Saeimas sēdes darba kārtībā ne vēlāk kā desmit dienas pēc atbildīgās komisijas atzinuma iesniegšanas parlamentam.

Ja Saeima pieņem lēmumu par deputātu nosūtīšanu uz valsts valodas prasmes pārbaudi, šo pārbaudi ne vēlāk kā piecu mēnešu laikā no lēmuma pieņemšanas deputāti veic Valsts izglītības satura centrā. Pārbaudi šajā termiņā drīkst veikt ne vairāk kā divas reizes. Ne mazāk kā desmit deputāti var iesniegt lēmuma projektu par valsts valodas pārbaudes termiņa pagarināšanu, nosaka Saeimas Kārtības rullis.

Gadījumā, ja ir konstatēts, ka deputāta valsts valodas zināšanas neatbilst normatīvajos aktos noteiktajam līmenim vai deputāts noteiktajā termiņā nav ieradies uz pārbaudi, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija 15 dienu laikā iesniedz Saeimai lēmuma projektu par deputāta izslēgšanu no Saeimas sastāva.

Kā ziņots, Saeima ceturtdien izskatīšanai Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā nodeva jautājumu par frakcijas "Stabilitātei" deputātu nosūtīšanu valsts valodas pārbaudei pēc frakciju "Jaunās vienotības" un Nacionālā apvienības rosinājuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas