Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Deputāts Rusiņš piedāvā ieviest brīvprātīgu ķīmisko kastrāciju dzimumnoziedzniekiem

Saeimas neatkarīgais deputāts, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas loceklis Gunārs Rusiņš vērsīsies parlamenta Juridiskajā komisijā, piedāvājot Latvijā ieviest brīvprātīgu ķīmisko kastrāciju dzimumnoziedzniekiem.

Rusiņa sagatavotie priekšlikumi grozījumiem Krimināllikumā paredz, ka dzimumnoziedzniekam varēs piemērot nosacītu pirmstermiņa atbrīvošanu no soda tad, ja viņš pats būs piekritis veikt ķīmisko kastrāciju. Ja ķīmiskās kastrācijas kurss tiks pārtraukts, dzimumnoziedzniekam būs jāatgriežas ieslodzījuma vietā, paredz Rusiņa sagatavotie priekšlikumi.
Deputāts žurnālistiem skaidroja, ka ķīmiskā kastrācija ir medikamentoza ārstēšana, kas ilgst no pusotra līdz trim gadiem.

Vienlaikus Rusiņa sagatavotie priekšlikumi paredz noteikt bargākas minimālā soda robežas par vairākiem ar dzimumneaizskaramību saistītiem noziegumiem.

Piemēram, par izvarošanu patlaban var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, bet Rusiņš piedāvā šo sankciju grozīt, nosakot, ka par izvarošanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.
Komentējot savus priekšlikumus ķīmiskās kastrācijas ieviešanai, Rusiņš žurnālistiem sacīja, ka, viņaprāt, svarīgāk ir saglabāt veselus bērnus nekā veselus pedofilus.

Deputāts uzskata, ka patlaban Latvijā spēkā esošie soda mēri dzimumnoziedzniekiem ir nepietiekami un neveicina sabiedrības aizsardzību pret šādiem noziegumiem.

Diskusija par ķīmiskās kastrācijas ieviešanu dzimumnoziedzniekiem ir aktuāla jau vairākus gadus, taču publiskajā telpā par to izskanējuši dažādi viedokļi. Rusiņš cer, ka viņa izstrādātie priekšlikumi gūs Saeimas atbalstu, jo gan deputāti, gan sabiedrība esot par stingrāku vēršanos pret dzimumnoziedzniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas