Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Desmitiem cilvēku ziņojuši par iespējamiem baumu izplatītājiem par Swedbank problēmām

Drošības policijas (DP) lūgumam sniegt personu rīcībā esošo konkrēto informāciju par iespējamiem baumu izplatītājiem par Swedbank problēmām, par šajā jomā saņemtajām īsziņām vai telefona zvaniem atsaukušies jau vairāki desmiti cilvēku.

DP aicina atsaukties cilvēkus arī par tādiem īsziņu sūtītājiem, kuri, viņuprāt, nav patiesie sūtītāji.

Pagaidām neviena persona par šo baumu izplatīšanu nav aizturēta, aģentūrai LETA teica DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Kā informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) preses pārstāve Gunta Skrebele, DP un Valsts policija turpina aktīvi strādāt pie situācijas stabilizēšanas saistībā ar ažiotāžu par Swedbank finanšu stāvokli.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (ZRP) pateicas Latvijas iedzīvotājiem par DP sniegto informāciju.

Pašlaik DP ir vairākas versijas par baumu izcelšanās iemesliem un personām, kas šo nepatiesās informācijas izplatīšanos ir veicinājušas. Izmeklēšanas interesēs detalizētāku informāciju DP pagaidām nesniedz.

Pēc VP rīcībā esošās informācijas, situācija pie naudas izmaksas bankomātiem kopš vakardienas ir stabilizējusies un rindas pie tiem vairs "praktiski nav manāmas," norādīja Skrebele. Policija turpina monitorēt situāciju un informē, ka atsevišķās vietās ir novērojamas nelielas rindas pie skaidras naudas iemaksas automātiem.

Kopumā policija šajās dienās ir sekmīgi nodrošinājusi sabiedrisko kārtību pie bankomātiem un noziedzīgi nodarījumi nav konstatēti, piebilda IeM preses pārstāve.

LETA jau ziņoja, ka pēc tam, kad sabiedrībā izplatījās baumas par Swedbank problēmām un sākās ažiotāža, cilvēkiem steidzot no bankomātiem izņemt skaidru naudu, DP ierosināja kriminālprocesu.

Kriminālprocess ir sākts pēc Krimināllikuma 194.1 panta - par nepatiesu datu vai ziņu izplatīšanu par Latvijas finanšu sistēmas stāvokli.

Maksimālais paredzētais sods par šādu noziedzīgu nodarījumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Pašlaik DP ir vairākas versijas par baumu izcelšanās iemesliem un personām, kuras šo nepatiesās informācijas izplatīšanos ir veicinājušas.

DP lūdz sabiedrības atbalstu, ja personu rīcībā ir konkrēta informācija par baumu izplatītājiem, saņemtajām īsziņām vai telefona zvaniem. Ja cilvēku rīcībā ir šāda informācija, tie tiek lūgti informēt DP pa tālruni 67 208 964 (visu diennakti) vai sūtīt e-pastu: [email protected].

DP pārstāve piebilda, ka izmeklēšanas interesēs DP detalizētu informāciju nesniegs.

DP aicina nepakļauties baumu ažiotāžai.

Tikmēr Zviedrijas banka Swedbank paziņojusi, ka bankas pozīcija ir vairāk nekā stabila, noraidot Latvijas sociālajos medijos izplatījušās baumas par Swedbank bankrotu.

Arī AS Swedbank valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis pirmdien paziņoja, ka svētdien saceltā nepamatotā ažiotāža ap bankas iespējamām problēmām pirmdienas laikā pakāpeniski ir norimusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas