Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Dimiters lūdz prokuratūru atcelt lēmumu par atteikšanu sākt kriminālprocesu pret Latvijas Banku

Dziesminieks Kaspars Dimiters vērsies Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrā, lūdzot prokuratūru atcelt policijas lēmumu par atteikšanu sākt kriminālprocesu pret Latvijas Banku.

Šādi dziesminieks rīkojies, jo Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē nolemts atteikt sākt kriminālprocesu pēc viņa iesnieguma, kurā viņš vēršas pret Latvijas Banku.

Dimiters aģentūrai LETA pauda viedokli, ka apstākļi, kurus viņš minējis savā paskaidrojumā, nav nepamatoti un prettiesiski. "Uzskatu, ka nepamatots un prettiesisks ir pieņemtais lēmums par atteikšanu sākt kriminālprocesu. Ņemot vērā Kriminālprocesa likuma 373.pantu, lūdzu prokuratūru atcelt lēmumu par atteikšanu sākt kriminālprocesu pilnīgi," sacīja dziesminieks.

LETA jau ziņoja, ka sākotnēji Dimiters ar iesniegumu vērsās Ģenerālprokuratūrā, kas to pārsūtīja pēc piekritības VP. Savā iesniegumā dziesminieks lūdza Ģenerālprokuratūru ierosināt krimināllietu par "krāpšanu lielos apmēros, ko attiecībā pret saviem klientiem ilglaicīgi veica organizēta personu grupa - bankas, kas darbojas Latvijas teritorijā".

"Satversmē nav punktu, kas valsts varai ļautu rīkoties ar valsti tā, kā tā to izdarījusi, pilnībā ļaujot Latviju kolonizēt ārvalstu kapitālam. Tas ir noziegums, un noziedzīgu darījumu ceļā iegūtie īpašumi taisnīgas tiesas ceļā ir jāatgūst. Visi banku augļotāji miljonus sev izkrāpuši, spekulējot ar mūsu naudu. Uzraudzība pār "banksteru" neierobežoto patvaļu mūsu valstī ir uzticēta Latvijas Bankai," pauda Dimiters.

Dziesminieks vēlētos, lai pret Latvijas Banku tiktu ierosināts kriminālprocess par atbalstu krāpšanai lielos apmēros. Savā iesniegumā Dimiters minējis dažādus faktus, kurus aicina Ģenerālprokuratūrai pārbaudīt un, pamatojoties uz tiem, ierosināt kriminālprocesu, atzīstot pašu dziesminieku par cietušo.

VP preses pārstāve Sintija Virse aģentūrai LETA iepriekš teica, ka procesu policija atteikusies sākt, jo nav saskatāms noziedzīga nodarījuma sastāvs. Policija savā paziņojumā Dimiteram bija arī norādījusi, ka viņš var vērsties Finanšu un kapitāla tirgus komisijā, kas ir visu kredītiestāžu uzraugošā iestāde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas