Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Divi neredzīgi jaunieši piedalījušies sporta nometnē Somijā

No 10. līdz 14.jūnijam diviem neredzīgiem puikām un viņu mammām no Latvijas ar biedrības Es redzu starpniecību bija iespēja piedalīties nometnē Camp Abilities, kas norisinājās Somijā, Espo, kas atrodas netālu no Helsinkiem.  Nometne ir starptautisks pasākums jauniešiem ar redzes invaliditāti, portālu Diena.lv informēja biedrībā.

Šāda veida nometnes jau 15 gadus notiek ASV. To iniciatore ir Brokportas koledža, bet šogad pirmo reizi nometne notika Somijā. Nometnē galvenās ir sporta aktivitātes, kurās neredzīgie un vājredzīgie bērni un jaunieši var apgūt jaunus sporta veidus, kā arī pilnveidot savas spējas, mācīties izmantot savas maņas, lai sevi nesavainotu un rastu pārliecību par savām spējām.

Lorēna Lībermane, kas organizē Camp abilities nometnes ASV, kopā ar vēl pāris brīvprātīgajiem bija ieradusies uz nometni Somijā. Viņa uzsver, ka bērniem un jauniešiem ar redzes invaliditāti ir ļoti svarīgi apgūt tradicionālos, kā arī dažādus jaunus sporta veidus, lai tādā veidā gūtu prieku, atpūstos un, iespējams, arī tālāk dotos profesionālajā sportā. Viņasprāt, nometnes laikā, mācoties, piemēram, braukt tandēmā, džudo, peldēšanu, alpīnismu  vai citu sporta veidu, jaunieši un bērni izvērtē savas spējas, kā arī apgūst modifikācijas, kas noteiktā sporta veidā būs nepieciešamas, lai viņi ar to varētu nodarboties. Viņa uzskata, ka dalība sporta nometnē, kā arī iespēja apgūt jaunu sporta veidu palīdz neredzīgajiem atvērt citas durvis un justies pilntiesīgākiem sabiedrības locekļiem.

Ervins Boremans, kas bija nometnes rīkotājs Somijā, pastāstīja, ka bērniem un jauniešiem nedēļas laikā katru dienu tika piedāvāts kāds sporta veids un aktivitāte. Viņš norāda, ka nometnē bija iespējams ievērot, cik talantīgi ir neredzīgie un vājredzīgie bērni un jaunieši un cik nepieciešamas viņiem ir dažāda veida sporta aktivitātes. Redzot prieku jauniešusejās, tāda veida nometnes plānots rīkot arī nākotnē, teic E.Boremans.

Desmit gadus vecā Mihaila no Latvijas, kas arī piedalījās nometnē, mamma Virgīnija neslēpj savu prieku par iespēju piedalīties nometnē. Viņa norāda, ka bērni nometnē varēja daudz iemācīties, apgūt jaunus sporta veidsu, iepazīt jauniešus no citām valstīm, kā arī iepazīt, kāda ir redzes invalīdu situācija Somijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas