Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Dombrovskis: Liepājas metalurga akcionāri neko nedara, lai glābtu uzņēmumu

Liepājas metalurga (LM) problēmu risinājumu jāpiedāvā arī uzņēmuma akcionāriem, taču viņi neko nedara, lai glābtu uzņēmumu, tā LNT raidījumā 900 sekundes atzina premjers Valdis Dombrovskis (Vienorība).V. Dombrovskis pastāstīja, ka valdība otrdien, 26.martā iepazinusies ar LM audita ziņojumu, kas liecinot, ka apzinātas ļaunprātības LM nav veiktas, taču uzņēmuma finanšu problēmas ir lielas.

Tāpat esot problēmas ar uzņēmuma pārvaldību."Krīzes situācijā nevar būt situācija, kad uzņēmuma akcionāri vienkārši atnāk pie valdības un prasa rīcību tikai no tās, ir būtiski, lai akcionāri arī paši ko dara. Problēmu pārvarēšanas plānam ir jābūt uzņēmuma akcionāriem, kuri ar LM palīdzību ir kļuvuši par multimiljonāriem, bet pašreiz neko nedara, lai uzņēmumu glābtu" norādīja V.Dombrovskis.Uz jautājumu, vai akcionāri ir gatavi ar saviem līdzekļiem iesaistīties LM glābšanā, atbilde bija noraidoša, atzina V. Dombrovskis.LM kā galveno savu finanšu problēmu iemeslu ir minējusi elektrības cenu pieaugumu. V.Dombrovskis atzina, ka jau tuvākajā laikā Ekonomikas ministrija jautājumu par liberalizācijas atlikšanu varētu virzīt valdībā. Valdībā jau iepriekš izskanēja mudinājumi ministrijai rūpīgi izsvērt, kā liberalizācija ietekmētu patērētāju, taču precīzi aprēķini esot trūkuši. Dombrovskis rīcību un atbildību šajā jautājumā pilnībā sagaida no EM.

Kā ziņots, valdība otrdien, 26.martā slēgtā sēdē sprieda par finanšu situāciju metalurģijas uzņēmumā AS Liepājas metalurgs un uzņēmuma ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas