Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Dombrovskis: Vēlēšanas Krievijā liecina par zināmu demokrātijas deficītu

Nedēļas nogalē Krievijā notikušās Valsts domes vēlēšanas, kurā uzvaru svinēja varas partija Vienotā Krievija, liecina par zināmu demokrātijas deficītu. Tā pirmdienas vakarā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Panorāma sacīja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Lūgts vērtēt svētdien notikušo vēlēšanu iznākumu, V.Dombrovskis sacīja: "Protams, katra valsts, katras valsts pilsoņi, vara nodrošina tās iespējas, kādas katrā valstī ir. Krievijas gadījumā tas vairāk iet uz tādu vadītās demokrātijas modeli, par ko liecina arī šie lielie procenti par atbalstu konkrētai varas partijai. Tas, manuprāt, tomēr liecina par zināmu demokrātijas deficītu, un to arī norādījuši starptautiskie novērotāji gan EDSO, gan Eiropas Padome, ka šajās vēlēšanās bijuši pietiekami daudz būtisku pārkāpumu."

Komentējot vēlēšanu rezultātus iecirkņos Latvijā, kur kā piemērs tika minēta Daugavpils, kurā 85% vēlētāju atdeva balsi par Vienoto Krieviju, V.Dombrovskis teica: "Acīmredzot tiem Krivijas pilsoņiem, kas dzīvo Latvijā un par notiekošo Krievijā iepazīstas tikai no Krievijas masu medijiem, ir radies krietni savādāks iespaids par to, kas notiek Krievijā, nekā tiem Krievijas pilsoņiem, kas pašā Krievijā dzīvo."

Jautāts, ko valsts var darīt, lai šiem Krievijas pilsoņiem vienīgais informācijas avots nebūtu Krievijas valsts kanāli, V.Dombrovskis teica: "Es domāju, ka šie informācijas kanāli, ja vēlas gūt plašāku un daudzpusīgāku info, Latvijā ir pieejami gan caur Latvijas, gan starptautiskajiem medijiem. Ja ir interese un vēlēšanās gūt vēl pilnīgāku informāciju, to ir visas iespējas šeit izdarīt. Preses brīvība pie mums ir un tā reāli darbojas."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas