Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Dome nomet miljonus, lai pārdotu ēkas

Cenšoties iztirgot vairākus pašvaldības īpašumus, Rīgas dome būtiski samazina to cenu
, piemēram, Jūgendstila piecstāvu nama Skolas un Stabu ielas krustojumā cena samazināta par diviem miljoniem eiro, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness (DB).

Šajā ēkā kādreiz atradās Rīgas Herdera vidusskola. Kopš pagājušā gada pašvaldība jau vairākas reizes nesekmīgi mēģinājusi namu pārdot. Tā pirmā izsoles sākumcena bija noteikta vairāk nekā 4,5 miljoni eiro, liecina DB arhīvs. Pēcāk tā samazināta līdz 3,9 miljoniem eiro, tad līdz 3,6 miljoniem. Pašlaik Rīgas domes departaments paziņojis jaunu izsoles sākumcenu – 2,5 miljoni eiro, bet izsoles datums vēl nav nolikts. 


Īpašumu Skolas ielā veido 4400 kvadrātmetru plašs zemes gabals un pēc arhitekta Konstantīna Pēkšēna projekta celtais īres nams, kas pielāgots skolas vajadzībām, kas 2010. gadā par pašvaldības līdzekļiem piedzīvoja fasādes remontu, tostarp logu un durvju nomaiņu. Lai audzētu tā vērtību potenciālo pircēju acīs, pašvaldība spērusi vēl vienu soli – izstrādājot lokālplānojumu, mainīta īpašuma atļautā izmantošana - to iecerēts mainīt no publiskas apbūves teritorijas uz jauktas centra apbūves teritoriju ar dzīvojamās funkcijas īpatsvaru apbūvē vismaz 80%. Nekustamā īpašuma sastāvā ietilpstošais zemesgabals atrodas jaukta centra apbūves teritorijā, kur galvenais izmantošanas veids ir daudzdzīvokļu māju, biroju ēku, tirdzniecības un pakalpojumu objektu, tūrisma un atpūtas iestāžu, kultūras iestāžu, izglītības un zinātnes, veselības aizsardzības iestāžu apbūve un kur dzīvojamās funkcijas īpatsvars zemesgabala apbūvē ir vismaz 80%, tagad izriet no Rīgas domes Īpašuma departamenta informācijas par izsolāmo objektu.


Atļautais izmantojums tika mainīts arī vairākiem īpašumiem Tallinas ielā, kvartālā starp Miera, Palīdzības un Cēsu ielu, kuru atkārtota izsole iecerēta novembra otrajā pusē. Īpašumu veido trīs zemesgabali un 23 ēkas, no kurām lielākā daļa ir palīgēkas. Savukārt nami Tallinas ielā 6 ir 19. gadsimta otrās puses koka arhitektūras dzīvojamās mājas paraugs, bet ēka Tallinas ielā 10 – neogotiskās arhitektūras paraugs, abas Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija atzinusi par kultūrvēsturiski ļoti vērtīgām ēkām. Mainot zonējumu, tas tika paplašināts, nekoncentrējoties tikai uz veselības, sociālās aprūpes, rehabilitācijas un izglītības objektiem. Tagad tā ir publiskās apbūves teritorija, vietām – apstādījumu teritorija. Proti, daļa īpašuma ir jaunveidojamais Tallinas un Miera ielas skvērs – tas jāveido kā publiskie apstādījumi ar augstu labiekārtošanas līmeni, norāda pašvaldībā. Arī Tallinas ielas īpašumus atkārtotai izsolei Rīgas dome piedāvā par pazeminātu sākumcenu – 1,94 milj. eiro. Iepriekšējā sākumcena bija 2,4 milj. eiro, liecina informācija DB arhīvā. 


Tikmēr ar citu īpašumu pārdošanu pašvaldībai sokas labāk. Oktobra beigās tā izsolē ar pretendentu atlasi pārdevusi nekustamo īpašumu Juglas ielā – poliklīnikas ēku, garāžu un zemesgabalu. To par 1,1 milj. eiro nosolījusi a/s Veselības centru apvienība.

Viss raksts lasāms ceturtdienas, 29.oktobra, avīzē Dienas Bizness

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas