Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

DP: Rafaļska attieksme pret valsti nevar būt pamats krimināltiesiskai izvērtēšanai

Personas subjektīvā attieksme pret valsti, tostarp arī negatīva, nevar būt par pamatu krimināltiesiskas izvērtēšanas sākšanai, norādīja Drošības policijas (DP) priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Jau ziņots, ka Rīgas 40.vidusskolas krievu valodas un literatūras skolotājs Vladislavs Rafaļskis (PCTVL) šodien kādas radiostacijas ēterā paziņojis, ka ir nelojāls Latvijas valstij.

Rafaļskis DP ir zināma persona, kas jau agrāk bija nonācis DP redzeslokā kā krievu skolu aizstāvības štāba aktīvists, piebilda Apse-Krūmiņa.

Tikmēr nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-TB/LNNK (VL-TB/LNNK) aicina izglītības ministru pievērst uzmanību gadījumam, kad Rīgas 40.vidusskolas skolotājs radio ēterā paziņojis, ka ir nelojāls Latvijas valstij, un rast risinājumu, lai šādi skolotāji nevarētu strādāt Latvijas izglītības iestādēs.

Savukārt Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis aicina Rīgas pašvaldību vērst uzmanību uz iespējamu likuma normu pārkāpumu Rīgas 40.vidusskolas skolotāja rīcībā par viņa izteikumu radio ēterā, kurā viņš atzinis, ka ir nelojāls Latvijas valstij.

Kā aģentūru LETA informēja ministra padomnieks komunikācijas jautājumos Reinis Tukišs, ministrs atgādina, ka Izglītības likumā ir noteikts, ka pedagoga pienākums ir veidot izglītojamā attieksmi pret sevi, citiem, darbu, dabu, kultūru, sabiedrību un valsti, audzināt krietnus, godprātīgus, atbildīgus cilvēkus - Latvijas patriotus.

Ķīlis norāda, ka Izglītības un zinātnes ministrija vispārīgās izglītības skolu pedagogus darbā nepieņem un līdz ar to nevar atlaist. Tā ir pašvaldības kompetence.

"Varu tikai paust nožēlu, ja kādam jādzīvo valstī, kurai ir nelojāls. Valsti veido tās cilvēki, un nelojalitāte valstij ir necieņa pret visiem tās cilvēkiem, kuri piedalās valsts dzīvē. Tā kā Latvija ir brīva valsts, šādi uzskatīt nevienam nevar aizliegt, taču vienlaikus jāatzīst, ka pedagogam šādus uzskatus paust nepiedien," uzsver Ķīlis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas