Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Draud atkal apklust Latgolys radeja

Iespējams, 2009.gada 5.jūnijs ir pēdējā diena, kad ēterā skan Latgales Radio, — šādu paziņojumu šonedēļ izplatījis Latgales Radio direktors Valdis Labinskis. Radio pastāvēšanu, viņaprāt, apdraud gan kritiskā finansiālā situācija, gan radio mazākuma daļu īpašnieka Latgales Radio atbalsta biedrības LR valdes priekšsēdētāja Anša Ataola Bērziņa nevēlēšanās atteikties no savas daļas, lai Latgales Radio varētu pārdot jaunajam investoram. Pēc Dienas rīcībā esošās informācijas, potenciālais pircējs ir SIA Petits mārketinga direktors, krievu preses asociācijas izpildkomitejas loceklis, bijušais Neatkarīgās Rīta Avīzes direktors un līdzīpašnieks Mihails Soifers.

Kā radio darbiniekiem paskaidroja V.Labinskis, apircējs esot paziņojis, ka vēlas pirkt tikai un vienīgi 100% akciju. Citu variantu radio pastāvēšanai patlaban neesot, jo radio parādsaistības jau sasniedz ap 80 000 latu, no kuriem 62 000 latu ir parādi pašam V.Labinskim. Biedrības LR valdes priekšsēdētājs Ansis Ataols Bērziņš Dienai paskaidroja, ka nolēmis vispirms apspriesties ar Latgales pašvaldībām un biedrības LR valdi, taču viņš nevēlētos savu daļu pārdot, jo uztraucas, ka investora vēlme kļūt par nedalītu Latgales Radio īpašnieku liecinot par nevēlēšanos garantēt latgaliska radio pastāvēšanu turpmāk.

V.Labinskis šā gada sākumā jau mēģināja pārdot radio kontrolpaketi Daugavpils uzņēmējiem, kas toreiz pilnībā mainīja radio formātu, taču mazākuma daļu īpašniekiem izdevās šo darījumu notariāli apstrīdēt. Ar biedrības LR pūlēm savākti apmēram 15 000 latu, no kuriem 7 000 ir ziedojumi, taču šīs naudas nepietiek radio kontrolpaketes izpirkšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas