Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas 7.a klase uzvar Nesmēķējošās klases pirmajā kārtā

Konkursā 7. - 8.klašu skolēniem Nesmēķējošā klase pirmajās radošajās sacensībās uzvarēja Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas 7.a klase, informēja Veselības inspekcijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Raboviča.

Šā gada septembra mēnesī savu apņēmību nesmēķēt izteica 266 klases, savukārt pirmajā radošajā sacensībā lielisku sniegumu par tēmu Iepazīsimies - esam klase bez cigaretēm demonstrēja 184 klases.

Pirmajā radošajā sacensībā klasēm bija jāiesūta plakāta vai cita formāta darba fotogrāfija un neliels apraksts par sevi. Darbos klases dažādiem mākslinieciskiem līdzekļiem attēloja tabakas negatīvo ietekmi uz veselību, bet aprakstos par sevi uzsvēra klases veselīgo dzīvesveidu, panākumus sportā un to, ka nesmēķē. Klašu atsaucība un darbu kvalitāte pozitīvi pārsteidza projekta organizatorus, bet īpaši uzteicamas klases, kas šajos divos mēnešos jau paguvuša sarīkot arī pasākumus par tabakas atkarības tēmām.

Kā uzvarētāji Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas 7.a klase saņēma kampaņas HELP - par dzīvi bez tabakas sarūpētās balvas.

Pirmajā radošajā konkursā veicināšanas balvas - Veselības enciklopēdijas un nelielas balvas ar tematisku simboliku par labākajiem darbiem saņems Rīgas 61.vidusskolas 8.a klase, Valmieras 5.vidusskolas 7.klase, Daugavpils Valsts ģimnāzijas 7.a klase, Ventspils 4.vidusskolas 7.b klase, Jelgavas 6.vidusskolas 8.a klase.

Citas veicināšanas balvas par lieliski paveiktu darbu saņems arī Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas 8.a klase, Madonas Valsts ģimnāzijas 7.klase, Žīguru pamatskolas 7.klase, Ogres 1.vidusskolas 7.a klase, Ādažu vidusskolas 7.b klase, Sīļukalna pamatskolas 8.klase, Daugavpils Saskaņas pamatskolas 8.a klase, Tārgales pamatskolas 7.a klase, Pūņu pamatskolas 8.klase, Rīgas Vācu Valsts ģimnāzijas 8.a klase, Zemgales vidusskolas 7.klase un J.Čakstes Liepājas 10.vidusskolas 8.b klase.

Klases apņēmušās nesmēķēt sešus mēnešus - no 1.oktobra līdz 2011.gada 31.martam. Savukārt, klase, kura uzvarēs, balvā saņems aktīvas atpūtas brīvdienu visai klasei mācību gada nogalē.

Paredzēts, ka klases līdzdalību projektā pārrauga klases audzinātājs, kurš pastiprināti pievērš jauniešu uzmanību jautājumiem par smēķēšanas profilaksi un kaitīgumu. Ziņojumus par projekta gaitu ik mēnesi sagatavo klases kolektīva izvirzītais projekta vadītājs. Klases piedalās arī radošo konkursu darbu izstrādē un par izturību sacenšas ar citām nesmēķējošajām klasēm.

Starptautiskā pretsmēķēšanas kampaņa "Nesmēķējošā klase" Latvijā tiek organizēta jau ceturto gadu. Kampaņa ir Eiropas Savienības Sabiedrības veselības programmas iniciēts projekts smēķēšanas profilaksei jauniešiem, un projekta galvenie mērķi ir aizkavēt smēķēšanas sākšanu, veicināt smēķēšanas atmešanu smēķēt sākušu jauniešu vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas