Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Drošības policija bažījas par privātskolas plāniem no krievvalodīgo bērniem izaudzināt politisko eliti

Drošības policiju bažīgu darījusi privātskolas Eksperiments, kuru vada Broņislavs Zeļcermans, iecere no krievvalodīgo bērniem izaudzināt un izskolot jauno sabiedrisko un politisko eliti. Policija secinājusi, ka B.Zeļcermans darbojoties pret Latvijas valsts interesēm, ziņo TV3 raidījums Nekā personīga.

Skolas Eksperiments pasākumus apmeklējis krievu valodas referenduma rīkotājs Aleksandrs Gapoņenko, Krievijas tautiešu kustības Latvijā galvenais ideologs Viktors Guščins, izglītības reformas pretinieku aktīvists Vladislavs Rafaļskis, Saskaņas Centra politiķes Elizabete Krivcova un Svetlana Savicka, liecina skolas interneta mājas lapa.

B.Zeļcermans Drošības policijas apgalvojumus noliedza un no plašākiem komentāriem TV3 izvairījās.

Raidījums norāda, ka B.Zeļcermans savulaik darbojies pret skolu reformu, pirms astoņiem gadiem aizstāvot tiesā izglītības reformas pretinieku Aleksandru Kazakovu, kad tas tika izraidīts no Latvijas un iekļauts melnajā sarakstā.

Toreiz B.Zeļcermanam asistēja juriste E.Krivcova, kas šobrīd kļuvusi par redzamu Saskaņas centra politiķi. A.Kazakova lietā valsts zaudēja.

“Es varu tikai lepoties, ka neskatoties uz to, ka Kazakovam bija varbūt arī radikālas idejas, bet mūsu valstī viņam ir tiesības izteikt savu viedokli. Līdz ar to Kazakova gadījumu es uzskatu par veiksmes stāstu visai Latvijas valstij,” raidījumam Nekā personīga pavēstīja E.Krivcova.

B.Zeļcermans un E.Krivcova, kā arī A.Gapoņenko kopīgi gada sākumā dibinājuši arī biedrību “Par godīgumu un taisnīgumu“, kas pieprasa nepilsoņiem iespēju vēlēt pašvaldības un mudina apbērt ar savām sūdzībām Eiropas cilvēktiesību aizstāvjus. Nākamā biedrības iniciatīva ir internetā izvēlēt neformālo nepilsoņu parlamentu, kurš cīnīsies par nepilsoņu tiesībām.

Pēc drošības policijas domām A.Gapoņenko un Zeļcermans koordinējis un organizējis komiteju, kas plānoja darbības, organizējot parakstu vākšanu par krievu valodas referendumu. Agrākie ekstrēmisti Lindermans ar Osipovu bijuši vien šo plānu īstenotāji. Gapoņenko tagad lepni stāsta, ka kampaņā izmantojuši amerikāņu zinātnieku izstrādāto Soft power metodi kā pārliecināt un kontrolēt masas.

A.Gapoņenko, biedrības Par godīgumu un taisnīgumu dibinātājs, atzinis: “Sākumā nepieciešams pareizi jānoformulē rīkotas akcijas jēga. Tikko jūs redzējāt, kā tas notika. Ja tas izdarīts pareizi, tad to tālāk sāk izmantot žurnālisti. Viņi saprot, ka tas, ko mēs runājam, tā ir patiesība. Un mūsu teiktais aizies līdz cilvēkiem.“

E.Krivcova noraidīja Drošības policijas bažas, ka šādi apdraudēta Latvijas drošība. “Jo vairāk mums tādu cilvēku ar tādu izglītību, jo labāk. Un tā izglītības metode ko piekopj Zeļcermaņa kungs – to varu tikai reklamēt, jo viņa balstās uz patstāvīga lēmuma pieņemšanu, atbildības uzņēmšanos un atklātību,” pauda E.Krivcova.

Saskaņas centra vadību izbijušās partijas Saeimas deputātes E.Krivcovas līdzdarbošanās A.Gapoņenko un B.Zeļcermana aktivitātēs plašāk nekomentēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas