Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Drošības riski arvien pieaug

Valdības otrdien apstiprinātajā Nacionālās drošības koncepcijā (NDK) iezīmētas septiņas valsts apdraudējuma formas un prioritārie pasākumi to novēršanai. Ja iepriekšējā koncepcijā 2015. gadā Krievija tika pieminēta 43 reizes, vēl iepriekšējā 2011. gadā – tikai piecas reizes, tad jaunākajā dokumentā – jau 66. "Tas vien liecina par to, par ko ir koncepcija. Visa pamatā – par Krieviju," Dienai vērtē ārpolitikas pētnieks Māris Andžāns, atzīstot, ka saturiski koncepcijā praktiski nekā "diži jauna" neesot, izņemot lielākas uzmanības pievēršanu mediju situācijai un informatīvajai telpai, droniem un 5G. Taču iztrūkst kritisku vārdu pašai aizsardzības nozarei, kurai nevedas ar iepirkumiem, kā arī nav definēta Ķīnas pieaugošā ietekme.

Top komentāri

oskars
o
Jusu , pideru , del tie riski ari pieaug ...
jā, tā runā
j
Viss ir ļoti slikti, bauri vairs netic Izcilības Centra (ASV) propagandai.Cenas jau pārsit Eiropu,tauta izmirst, miljons emigrējis ,bet vainīga Krievija.Kā sacīt, viss made in Latvia stilā.
.
.
Lielākais apdraudējums ir valdošo naidīgā attieksme pret iedzīvotājiem, kas likvidē pēdējās patriotisma kripatas un rada naidu. Roku izgriešanas politika, iedzīšana stūrī ir valdības klasiskie paņēmieni.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas