Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Dulevska: LTV un LR radošais klimats ir ļoti atšķirīgs

Pēc vairākām tikšanās reizēm ar Latvijas Radio (LR) un Latvijas Televīzijas (LTV) darbiniekiem un vadību, redzams, ka abās raidorganizācijās radošā klimata ziņā pastāv samērā lielas atšķirības, portālam Diena.lv atzina Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietniece Aija Dulevska.

NEPLP tikšanās ar LR darbiniekiem un vadību notikusi pagājušajā trešdienā, savukārt ar televīzijas darbiniekim un vadību – šajā pirmdienā, informēja NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants. Padomes locekļus interesējusi sabiedriskā pasūtījuma izpilde katrā no organizācijām, kā arī jautājums par jauno sabiedrisko mediju.

Kā novērojusi A.Dulevska, LR tiekot meklēti veidi, kā motivēt žurnālistus, lai tie strādātu labāk un spētu atraisīt savas dotības, turpretī LTV radošie jautājumi bieži vien tiek pakārtoti finansiālajiem aspektiem. 

"Latvijas Televīzija ir pietiekami liels organisms, ļoti sazarots un strukturēts organisms. Šķita, ka, lai izdzīvotu ar to finansējumu, kas viņiem ir un lai būtu finansiāli sakārtots, no tā beigās cieš radošais," atzina A.Dulevska. Tai pat laikā, kā norāda A.Duļevska, arī LR pastāv problēmas ar nepietiekamu finansējumu.

Svarīgs jautājums NEPLP dienas kārtībā ir arī apvienotā sabiedriskā medija koncepcija, kuru jaunievēlētā padome mantojusi no iepriekšējā padomes sastāva. "Mums ir jāizlemj ko tālāk ar šo koncepciju darīt – vai atstāt tā kā ir, vai pārveidot vai vispār apturēt. Pašlaik mums ir tāds lemšanas periods," stāsta A.Dulevska.

A.Dulevska skaidro, ka kopš jaunā padomes sastāva ievēlēšanās, padomes locekļiem ar dažādiem nozares pārstāvjiem bijušas caurmērā divas tikšanās dienā. "Pamazām mums iezīmējas konkrētie darbi katrā jomā, bet tas notiek ļoti pamazām," atzīst priekšsēdētāja vietniece. 

Jaunās padomes piecus locekļus Saeima ievēlēja 2.februārī, pēc tam, kad tos balsojumam parlamentā bija izvirzījusi Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas