Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Dzelzceļa šefa vietai seši kandidāti

Personāla atlases kompānija Amrop, kurai uzdots izraudzīties piemērotākos Latvijas dzelzceļa (LDz) vadītāja kandidātus, šonedēļ Satiksmes ministrijas (SM) izveidotajai komitejai prezentēs sava darba rezultātus. Amrop pārstāvis Viesturs Lieģis Dienai neslēpj sarūgtinājumu par to, ka mediji jau paspējuši nopublicēt atsevišķu kandidātu vārdus. Šī iemesla dēļ vairāki labi profesionāļi esot atteikušies no dalības konkursā.

Taču Amrop speciālisti savu darbu jau ir padarījuši un tagad gaida tikšanos ar nominācijas komiteju. Kompānija veikusi pārrunas ar 31 kandidātu, to vidū bija gan tādi, kas savu kandidatūru pieteikuši paši, gan tādi, kurus Amrop uzrunājis. Jau ir izveidots "īsais saraksts", kurā redzami seši uzvārdi. Par kandidātiem Lieģis gan atsakās runāt, jo informācija patlaban esot konfidenciāla.

Jautājumu, vai starp šiem sešiem kandidātiem ir jau pašreiz LDz darbojošās personas, Lieģis komentēt atturas. «Jūs saprotiet, tā būtu pilnīga spekulācija no manas puses un ļoti nepareizi," teic kompānijas pārstāvis, piebilstot, ka viens no nepatīkamākajiem momentiem bijusi informācijas noplūde presē. "No vienas puses, visi grib, lai ir ļoti skaists un godīgs process, bet, no otras puses, ja valsts televīzija publicē šādas lietas, tas ir nepareizi. Mums bija ļoti labi kandidāti, kas tikai tāpēc atteicās. Viņi baidījās, ka viņu uzvārdi tiks noplūdināti vai notiks kādas citas spekulācijas attiecībā uz viņu kandidatūru,» teic Lieģis, norādot, ka atsevišķa izskanējusī informācija bijusi nepareiza. «Kaut ko viņi bija uzminējuši, bet lielā vairumā ne."

Runa, visticamāk, ir par ziņu aģentūras LETA nosaukto kandidātu SIA AV Investments līdzīpašnieku un valdes locekli Vladimiru Čamānu un uzņēmuma OpusCapita valdes locekli Aldi Greitānu. Savukārt Latvijas Televīzijas raidījumā Panorāma izskanēja, ka «"sajā sarakstā" iekļauts arī loģistikas uzņēmuma SIA Schenker valdes loceklis Māris Kleinbergs, kurš iepriekš bijis arī Latvijas pasta vadītājs.

Izskanējušie kandidāti pavisam atturīgi runā par savu dalību konkursā. Zinātāji norāda, ka šī konkursa ietvaros informāciju kāda konkrēta persona apzināti noplūdina medijiem, lai kādam radītu ilūziju par savu ietekmi, un tai neesot nekāda sakara ar patiesību.

Visu rakstu lasiet otrdienas, 8.decembra, avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas