Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Dziesmu svētku padome pati sev apstiprinājusi bezmaksas svētku ielūgumus

Šā gada 27. februārī Dziesmu un deju svētku padome apstiprinājusi to personu sarakstu, kurām uz svētku pasākumiem pienākas bezmaksas ielūgumi. Šajā sarakstā bija arī pašas padomes locekļu vārdi, tādēļ_ pietiek.com _otrdien vērsās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

Jau ziņots, ka Dziesmu un deju svētku biļešu rezervēšanas un ielūgumu izsniegšanas kārtību ir izskatījusi un apstiprinājusi Dziesmu un deju svētku padome.

Kā vēstīts, saskaņā ar XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku padomē apstiprināto svētku biļešu politiku 12% no kopējā biļešu skaita ir ielūgumi, no tiem 466 ielūgumi - valsts augstākajām amatpersonām, tai skaitā Saeimas deputātiem.

Portāls vēsta, ka pēc tam, kad pagājušā gada decembrī padomē prezentēti biļešu un ielūgumu politikas pamatprincipi, šā gada 22. februārī ir tikuši apstiprināti Latvijas Nacionālā kultūras centra iekšējie noteikumi XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku biļešu rezervēšanas un ielūgumu izsniegšanas noteikumi. Tajā pašā dienā tikusi izveidota biļešu rezervēšanas iesniegumu izvērtēšanas komisija, kas izskata iesniegumus, kuri saistīti ar papildu pieprasījumiem. Nedēļas laikā iesniegumi izvērtēti, un šā gada 27. februārī, kā informē organizētāji, "Dziesmu un deju svētku padomes sēdē izskata un apstiprina ielūdzamo/rezervāciju grupu sarakstus".

Šajos sarakstos starp personām, kam pienākas bezmaksas ielūgums uz svētku pasākumiem, ir atrodama gan kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende un izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, gan finanšu ministrs Andris Vilks un Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāte Inguna Rībena. Kā rāda Ministru kabineta lēmums par Dziesmu un deju svētku padomes apstiprināšanu, visas šīs personas ir arī šīs padomes sastāvā. Tas nozīmē, ka Ž.Jaunzeme-Grende, R.Ķīlis, A.Vilks, N.Ušakovs un pārējie, balsojot par saraksta apstiprināšanu, akceptējuši ielūgumu sarakstu, kurā pa divām personām domātam ielūgumam paredzēts arī katram no viņiem, ziņo pietiek.com.

Pietiek.com norādīja - ja šīs personas nav atturējušās no balsojuma vai nav atteikušās tajā piedalīties, tās ir pārkāpušas pretkorupcijas likumdošanu, pašas sev piešķirot pietiekami būtiskas materiālās vērtības uz valsts rēķina. Pietiek.com vērsies ar oficiālu iesniegumu KNAB, aicinot operatīvi izvērtēt šos faktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas