Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Dzintars uzskata, ka sarkanās līnijas tiek vilktas nevietā un vienīgajai jābūt - neiesaistīt koalīcijas sarunās Saskaņu

Jaunajā Saeimas sasaukumā 13 mandātus ieguvušās nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma norādīja, ka koalīcijas veidošanas sarunās sarkanās līnijas tiekot vilktas arī nevietā. Viņaprāt, koalīcijas veidošanas sarunu procesā kā vienīgajam principam jāpaliek Saskaņas atstāšanai ārpus sarunu procesa.

"Man nepatīk, ka sarkanās līnijas tiek vilktas šajā sarunu procesā, manuprāt, pārāk daudz arī tur, kur tām nebūtu jābūt. Lielākais risks šajās vēlēšanās bija tas, ka Saskaņa gūst lielāku ietekmi un bruģē ceļu uz valdību tiešā vai netiešā veidā. Tam, manuprāt, jāpaliek kā vienīgajam principam. Bet vēl jaunas sarkanās līnijas... tagad ir novilkta pret ZZS sarkanā līnija. Ar katru šādu jaunu sarkano līniju īstenībā situācija kļūst sarežģītāka un Saskaņas stratēģiskās pozīcijas uzlabojas. Es nezinu, vai to saprot mūsu sarunu partneri, bet, mūsu skatījumā, tā tas ir. Ja valdību neizveido un sāk strādāt jaunā Saeima, bet darbojas vecā tehniskā valdība, situācija nav pārāk laba. Tas nozīmē, ka Saeimā balsojumi faktiski ir haotiski, var veidoties dažādi bloki dažādos jautājumos, un vairākos balsojumos tieši Saskaņa var būt ar izšķirošo svaru," Nacionālās apvienības bažas intervijā pauda Dzintars.

NA līdzpriekšsēdētāju mulsina tas, ka atsevišķi politiskie spēki plānojuši iesaistīt Saskaņu valdības veidošanas procesā. Jāatgādina, ka KPV LV paziņoja par plāniem tikties ar Saskaņu "konsultāciju formātā".

"Par sadarbību, par atsevišķiem jautājumiem, kur var meklēt saskarsmes punktus, vienmēr varēs runāt, bet [iesaistīt] valdības veidošanas procesā - uz to mēs skatāmies ar zināmu piesardzību. Tādā veidā iespējamie koalīcijas partneri tiek nolikti vienlīdzīgā situācijā ar organizāciju, par kuru līdz šim bija vienprātība, ka tai jāpaliek ārpus koalīcijas," klāstīja Dzintars.

Viņš norādīja, ka līdz šim NA runājusi ar Jauno konservatīvo partiju un KPV LV, bet "abas sarunas bija pietiekoši abstraktas un virspusējas. Varbūt vienā gadījumā tās bija mazliet konstruktīvākas un lietišķākas, otrā tādas mazliet filozofiskākas. Neteikšu, kuras bija kuras. Pašlaik tā virzība ļoti skaidri nav saskatāma. Katrai partijai ir 16 mandāti. Tālāk atšķiras viedokļi - tas ir labi vai slikti? Vai šajā posmā bija jābūt kaut kam vairāk vai nē? Es laikam atļaušos teikt, ka pirmā nedēļa ir pirmā nedēļa, jāļauj ieskrieties arī sarunu organizētājiem, bet skaidrs, ka pavisam garumā ievilkt to procesu nevar, jo rodas riski."

 

 

Top komentāri

Eva
E
Iztiksim bez šī pāraugušā pusaudža padomiem
varna
v
No vienas siles ar ZZS ir ēdis!
Dzintars var teikt daudz ko.
D
No tā viņš netop ne gudrāks, ne sapratīgāks. Ir sen pagājis tas laiks, kad mums šķita, ka viņš ir NACIONĀLAIS varonis. Nu, tāda pati siles rukse vien, kā viņa sabiedrotie, ar kuriem tas 4 gadus gadus valsti degradēja.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas