Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Eiroparlamentu neapmierina Rīgā esošās ES aģentūras Berec budžeta pārvaldība

Eiropas Parlaments (EP) ceturtdien balsojumā neapstiprināja Rīgā atrodošās Eiropas Savienības (ES) aģentūras Berec (Eiropas Elektronisko komunikāciju regulatora) budžeta izpildi 2012.gadā, pamatojot šo lēmumu ar trūkumiem budžeta pārvaldībā.

Parlaments neapstiprināja arī ES ministru Padomes budžeta pārskatu, norādot uz aģentūras nesadarbošanos. Eiropas Komisijas (EK) 2012.gada tēriņus EP apstiprināja ar iebildēm par augsto kļūdu īpatsvaru lauksaimniecības un reģionālās politikas tēriņos.

Visas pārējo ES iestāžu 2012.gada budžetus EP ar ceturtdienas balsojumiem noslēdza.

Padomes budžeta apstiprināšanu EP atlika tādēļ, ka dalībvalstis ar EP nesadarbojas, iesniedzot nepieciešamos dokumentus, lai tas varētu veikt savus budžeta uzraudzības pienākumus.

Savukārt Eiropas Elektronisko komunikāciju regulators Berec, kas atrodas Rīgā, neesot kvalitatīvi plānojis budžetu, veicis publisko iepirkumu un organizējis darbinieku pieņemšanu.

"Atteikums noslēgt Berec budžetu nav pamatots tikai vienā iemeslā, bet daudzās nelielās nepilnībās. Izpildes atlikšana ir vajadzīga, lai ļautu iestādei pārliecināt EP, ka tā varēs novērst nepilnības savā darbā", norādīja deputāts Petris Sarvams, kas atbildīgs par parlamenta novērtējuma izstrādi par ES aģentūru budžetiem.

Vienlaikus deputāts atzina, ka vāja budžeta plānošana, nepilnīgas darbinieku pieņemšanas procedūras, kā arī interešu konflikti, lai arī mazākā mērā, tomēr vērojami arī vairākās citās ES aģentūrās.

"Lai arī 95% no EK līdzekļiem ir tērēti pienācīgi, arī atlikušie 5% ir vairāk jākontrolē, īpaši ievērojamās kļūdas, kas pieļautas astoņās konkrētās dalībvalstīs. Finanšu pārvaldība divās politikas jomās ir jāuzlabo, tāpēc mēs apstiprinājām budžeta izpildi ar politiskām iebildēm," norādīja par EK budžeta uzraudzību atbildīgais EP deputāts Markus Piepers.

Komisijas tēriņu kļūdu īpatsvars lauksaimniecības izdevumos palielinājies līdz 7,9%, bet reģionālās politikas jomā - līdz 6,8%, tādējādi tas ir ievērojami lielāks par vidējo kļūdu koeficientu - 4,7%.

Jaunais EP sasaukums 2014.gada rudenī atkārtoti balsos par Padomes un Berec 2012.gada tēriņu apstiprināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas