Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

EK pret kiberdraudiem apņemas vērsties stingrāk

Eiropas Komisija (EK) kiberdrošības jomā atklājusi jaunu publiskā un privātā sektora partnerību, attiecībā uz kuru gaidāms, ka tā līdz 2020.gadam dos impulsu 1,8 miljardu lielām investīcijām, liecina EK paziņojums.Saskaņā ar nesenu aptauju vismaz 80% Eiropas uzņēmumu pēdējā gadā ir saskārušies ar vismaz vienu kiberdrošības incidentu, arī pasaulē 2015.

gadā pa visām nozarēm kopā drošības incidentu skaits audzis par 38%. Tas kaitē lieliem un maziem Eiropas uzņēmumiem un mazina uzticēšanos digitālajai ekonomikai, skaidrojusi EK.EK publiskotajā darbības plānā ietilpst Eiropas pirmā publiskā un privātā sektora partnerība kiberdrošības jautājumos. Eiropas Savienība (ES) savā pētniecības un inovācijas programmā Apvārsnis 2020 šajā partnerībā ieguldīs 450 miljonus eiro. Gaidāms, ka trīsreiz vairāk investēs kiberdrošības tirgus dalībnieki, kurus pārstāv Eiropas Kiberdrošības organizācija (ECSO).Šajā partnerībā būs arī nacionālo, reģionālo un vietējo pārvaldību, pētniecības centru un akadēmisko aprindu pārstāvji. Partnerības mērķis ir veicināt sadarbību agrīnos pētniecības un inovācijas posmos un veidot kiberdrošības risinājumus dažādām nozarēm, piemēram, enerģētikai, veselības aizsardzībai, transportam un finansēm.EK iepazīstinājusi arī ar dažādiem pasākumiem, kas paredzēti ES kiberdrošības tirgus sadrumstalotības novēršanai. Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) uzņēmumam, kas vēlas pārdot savus produktus un pakalpojumus vairākās dalībvalstīs, patlaban jānokārto dažādas sertifikācijas procedūras. Šī iemesla dēļ EK pētīs, kā IKT drošības produktiem varētu izveidot Eiropas sertifikācijas satvaru.Tāpat EK vēlas mazajiem kiberdrošības jomas uzņēmumiem atvieglināt finansējuma piekļūstamību un lūkosies, kādas tam ir iespējas ES investīciju plānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas