Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ekspertīze: meitenītes nāvi Rudbāržos varēja izraisīt galvas trauma, aizbildņi nav palīdzējuši

Lai arī sākotnēji Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde lūdza medijus neaizrauties ar pārsteidzīgiem secinājumiem par kādas divgadīgas meitenītes nāves cēloņiem Rudbāržu pagastā, tagad tiesu medicīniskajā ekspertīzē secināts – bērna nāve varēja iestāties no galvas traumas, taču šie miesas bojājumi iegūti vairākas nedēļas pirms bērns nomira.

Policija par aizdomās turētajiem atzinusi meitenītes aizbildņus – viņi bērnam nav nodrošinājuši palīdzību.

Eksperta atzinumā konstatēts, ka bērna nāve varēja iestāties no «trulas galvas traumas,» šādi miesas bojājumi uzskatāmi par smagiem. 31.maijā krimināllieta nosūtīta Kuldīgas rajona prokuratūrai apsūdzības uzrādīšanai pret aizdomās turētajiem.

Kurzemes reģiona pārvalde informē - meitenītes aizbildņi par aizdomās turētajiem atzīti 28.maijā pēc KL 141. panta 2.daļas - par tādas personas apzinātu atstāšanu  bez palīdzības, kura atrodas dzīvībai bīstamā stāvoklī un kurai nav iespējas saglabāt sevi mazgadības, vecuma, slimības vai savas nevarības dēļ, ja vainīgajam bijusi iespēja sniegt cietušajam palīdzību un bijis pienākums rūpēties par viņu vai arī vainīgais pats viņu nostādījis dzīvībai bīstamā stāvoklī. Par šādu noziegumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai arests, vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz 40 minimālajām mēnešalgām.

Diena jau rakstīja - 7. aprīlī Kuldīgas novadā, kādās Rudbāržu pagasta mājās ātrās palīdzības darbinieki konstatēja  2007. gadā dzimušas meitenītes bioloģisko nāvi. Tā kā atsevišķos medijos parādījās mājieni, ka meitenīte varētu būt cietusi vardarbībā, policija izplatīja atsevišķu paziņojumu. Tajā uzsvēra, ka  sākotnējās izmeklēšanas laikā nav iegūts apstiprinājums, ka meitene būtu mirusi vardarbīgā nāvē. Mirušās meitenes aizbildne policijai liecinājusi, ka meitenīte bijusi ļoti kustīga, daudz kritusi, pie tam meitenītei bijušas veselības problēmas, tai skaitā lēkmes, kuru laikā pastāv iespēja savainot sevi un kas var izskaidrot konstatētos sasitumus.

Bāriņtiesa par šo ģimeni medijos izteicās pozitīvi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas