Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Eksperts: Patlaban nav reālas iespējas pārcelt airBaltic uz Viļņu

Pašreizējā situācijā nav reālas iespējas Latvijas nacionālo lidsabiedrību "airBaltic" pārcelt uz Lietuvas galvaspilsētu Viļņu, jo šī lidosta nespētu nodrošināt ne pietiekamu tehnisko aprīkojumu, ne attiecīgu pasažieru plūsmu, norādīja Latvijas Aviācijas arodbiedrību federācijas priekšsēdētājs Vladimirs Goļakovs.

Līdz ar to patlaban arī esot pāragri runāt par "airBaltic" darbinieku skaita samazināšanu Latvijā un "uzņēmumā darbs rit tāpat kā līdz šim", norāda Goļakovs.

"Šāds solis jebkuram uzņēmumam ir pēdējais risinājums no visiem iespējamiem, sevišķi aviācijas nozarē, kur noteikta ilguma darbinieku dīkstāves gadījumā zūd profesionālā kvalifikācija un, lai to atjaunotu, ir jāiegulda lieli līdzekļi un laiks," akcentēja arodbiedrību pārstāvis.

Kā ziņots, valsts saņēmusi aviokompānijas "airBaltic" privātā akcionāra - "Baltijas aviācijas sistēmu" (BAS) - priekšlikumu grozīt akcionāru līgumu un pārcelt aviokompānijas bāzi uz Viļņu.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) uzsver, ka no valsts puses nav uzstādījuma pārdot Latvijai piederošās lidsabiedrības "airBaltic" daļas, bet mērķis ir nodrošināt kompānijas sekmīgu attīstību.

Līdz 1.augustam valdībā tiks iesniegts pilns auditētais pārskats par lidsabiedrības darbību 2010.gadā. Ministru kabinets vēlas iepazīties arī ar pārskatu par 2011.gada pirmā pusgada rezultātiem, skaidroja Dombrovskis.

Valdības slēgtās sēdes darba kārtībā šodien iekļauts Satiksmes ministrijas virzīts jautājums par lidsabiedrību "airBaltic". Jautājums ir ierobežotas pieejamības, tāpēc plašāka informācija par to pagaidām nav pieejama.

LETA jau ziņoja, ka vakar nacionālās aviokompānijas "airBaltic" akcionāru sapulcē abi akcionāri - valsts un BAS - vienojās sākt sarunas par akcionāru līguma pārskatīšanu. Arī valdība vēlas izmaiņas akcionāru līgumā, lai uzņēmuma pārvaldē vairāk ņemtu vērā valsts intereses.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas