Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Eksperts prognozē tarifu drīzu kāpumu visos mobilajos tīklos

Paredzams, ka Latvijā jau drīzumā pieaugs ne tikai Tele2, bet visu mobilo operatoru tarifi, trešdienas rītā Latvijas Televīzijā atzina Latvijas Telekomunikāciju asociācijas izpilddirektors Jānis Lelis.

Viņš uzsvēra, ka Latvijā ir vieni no zemākajiem tarifiem par telekomunikāciju pakalpojumiem, jo jau piecus gadus tarifi ir tikai krituši lejup un šāda situācija nozarē "nav tā labākā". Tāpēc tarifi neizbēgami pieaugs visu operatoru klientiem. Tas skaidrojams gan ar ceturtās paaudzes tehnoloģiju ieviešanu, gan elektroenerģijas cenu kāpumu, gan arī saistībā ar nodokļu iespējamu palielināšanu.

Pēc Leļa domām, Tele2 nule paustais paziņojums par fiksēto izmaksu palielināšanu neizraisīs klientu masveidīgu pāriešanu uz citu operatoru tīkliem, jo "tarifi augs visiem".

Jau vēstīts, ka mobilo sakaru operators Tele2 no 1.jūlija paaugstinās fiksēto tarifu pakalpojumu cenas par 5,45% līdz 16,9%, liecina kompānijas priekšsēdētāja Valda Vancoviča parakstīts paziņojums klientiem.

Paziņojumā, kas publicēts arī uzņēmuma mājaslapā, uzskaitīti Tele2 sasniegumi, pieminēts lieliskais serviss, visplašākais pārklājums ātram mobilajam internetam Latvijas reģionos u.c. Tikai paziņojuma beigās aiz informācijas, ka no 1.jūlija tiek samazinātas viesabonēšanas cenas, pieminēts par jaunām cenām tarifu plāniem Nr.3, Nr.5 un Zelts.

Salīdzinot esošos tarifus ar plānotajiem, Nozare.lv aprēķini liecina, ka tarifu plāns Nr.3 sadārdzināsies par 16,9%, Nr.5 - par 12,37%, bet Zelts - par 5,45%. Operators vēstulē klientiem nav norādījis, ka tarifi tiks pacelti, bet samazinātiem burtiem vēstules beigās devis iespēju atkāpties no līguma bez sodanaudas līdz grozījumu spēkā stāšanās dienai, iesniedzot rakstisku iesniegumu.

Tele2 komercdirektors Jānis Spoģis biznesa portālam Nozare.lv paskaidroja, ka cenu korekciju "tikai trīs tarifu plāniem košļājamās gumijas paciņas cenas apmērā, t.i., vidēji par 74 eiro centiem" esot bijis nepieciešams veikt, lai varētu turpināt investīcijas tīklā un lai klientiem piedāvātu jaunākās tehnoloģijas.

No cenu celšanas iegūtie līdzekļi tikšot ieguldīti tīkla investīcijās, uzsvēra Spoģis.

Viņš paskaidroja, ka nozares apgrozījums pēdējo piecu gadu laikā esot samazinājies par gandrīz trešdaļu, pie kā daļēji esot vainojami Eiropas Komisijas noteiktie samazinātie viesabonēšanas un starpsavienojuma tarifi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas