Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Elektroenerģijas tirgū ienāk ar nozari iepriekš nesaistīti spēlētāji

"Lai pieteiktu Baltcom komplektu ar elektroenerģiju, nospiediet taustiņu 1," zvanot uz telekomunikāciju uzņēmuma Baltcom informatīvo tālruni, izskan viena no pirmajām frāzēm. Kamēr tiek gaidīts savienojums ar operatoru, fonā skan ieraksts, kurā vīrieša balss stāsta par to, cik svarīgi ir izvēlēties pareizo elektroenerģijas tirgotāju.

Klausuli paceļ Ieva un laipni atbild uz jautājumiem par piedāvājumu. Līgums jāslēdz uz diviem gadiem, un abonēšanas maksa ir fiksēta. Baltcom izceļ, ka šāds piedāvājums, kad viens uzņēmums piedāvā reizē gan elektroenerģiju mājsaimniecībām, gan telekomunikācijas pakalpojumus, ir Eiropas mēroga inovatīva ideja.Baltcom valdes loceklis Gints Kiršteins Dienai atzīst, ka šāds pakalpojumu apvienojums pasaules mērogā tiek uzskatīts par perspektīvu, ka klientam tas ir ērti, jo pie viena piegādātāja var iegādāties gan elektroniskos sakarus, gan elektroenerģiju. Līdz oktobra sākumam uzņēmums noslēdza aptuveni 50 līgumu par elektroenerģijas piegādi. Par jauno pakalpojumu interesējušies jau vairāk nekā tūkstoš cilvēku, apgalvo uzņēmumā.To, ka tirgū ienāks tādi pakalpojumu sniedzēji, kas ar elektroenerģijas tirdzniecību iepriekš nav nodarbojušies, nenoliedz Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāve Daiga Grūbe. Riska, ka no tā ciestu klients, neesot. "Ja tomēr rodas problēmas, var vērsties Patērētāju tiesību aizsardzības centrā, arī Sadales tīkli ir gatavi palīdzēt," saka Grūbe. Ministrija prognozē, ka piedāvājumi būs dažādi - gan ar mainīgu, gan ar fiksētu cenu. "Mēs aicinām mājsaimniecības izvēlēties tādus piedāvājumus, kur tirgotāji vismaz uz pusgadu piedāvā izlīdzināto cenu, lai ir zināma stabilitāte," teic Grūbe.Pilnīga mājsaimniecību tirgus liberalizācija paredzēta no nākamā gada aprīļa. Tā paredz, ka jebkurai mājsaimniecībai būs pienākums izvēlēties sev tīkamāko elektroenerģijas tirgotāju. Tiem, kas to neizdarīs, elektrība atslēgta netiks, to nodrošinās elektroenerģijas ražotājs un tirgotājs Latvenergo pēc pēdējās garantētās cenas. Arī tagad mājsaimniecībām nav liegts izvēlēties citu tirgotāju, šādu iespēju izmantojušas aptuveni 3000 mājsaimniecību, no aprīļa paredzēts, ka šis skaitlis pieaugs līdz 800 000.Visu rakstu lasiet laikrakstā Diena trešdien, 23.oktobrī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas