Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Elksniņš pieprasīs pamatot viņa pārmeklēšanu lidostā

Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (Saskaņa) vērsīsies uzraugošajās iestādēs, lai saņemtu skaidrojumu par lidostā veiktās pārmeklēšanas pamatojumu. "Viennozīmīgi, ka uzraugošajām iestādēm rakstīšu iesniegumu, lai saņemtu skaidrojumu - vai un kāds bija pamatojums veiktajai pārmeklēšanai, ko Valsts drošības dienesta (VDD) uzdevumā lidostā veica robežsargi un muitnieki," sacīja Elksniņš.

Vaicāts, vai pārmeklēšanas laikā kāda amatpersona ir stādījusies priekšā kā VDD darbinieks, Elksniņš atbildēja noliedzoši, tomēr uzsvēra, ka šīs darbības robežsargi un muitnieki veikuši pēc VDD izteikta lūguma.

Elksniņš arī norādīja, ka, viņaprāt, galvenais pārmeklēšanas mērķis bijis viņa makā esošo vizītkaršu apskate. Elksniņš gan aģentūrai LETA neatklāja, kas tās bija par vizītkartēm, un norādīja, ka pēc visiem komentāriem par veiktās pārmeklēšanas mērķi būtu jāvēršas VDD.

"Jebkurā gadījumā tas viss liecina par dienestu neprofesionalitāti. Ja specdienesti vēlējās noskaidrot, ar ko Maskavā komunicēju, tad viņu darbinieks varēja braukt man līdzi. Tomēr VDD šādu lūgumu neizteica. Tāpat no VDD puses nebija arī citu mēģinājumu sazināties vai aprunāties ar mani, lai noskaidrotu viņus interesējošos jautājumus," sacīja Elksniņš.

VDD pirmdien aģentūrai LETA atteicās komentēt Elksniņa piedzīvoto Rīgas lidostā.

Arī Valsts robežsardzes preses pārstāvē Kristīne Pētersone aģentūrai LETA nekomentēja, vai robežsardze bija iesaistīta Elksniņa un viņa partijas biedra, Rīgas vicemēra Vadima Baraņņika pārbaudē. Pētersone vien vispārīgi paskaidroja, ka Valsts robežsardzes pamatfunkcija lidostas Rīga robežkontroles punktā ir veikt robežpārbaudes uz Šengenas zonas ārējās robežas, proti, veikt datorizētu pārbaudi visām ieceļojošām un izceļojošām personām, tostarp Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas un Šveices Konfederācijas pilsoņiem, kuri šķērso ārējo robežu.

Valsts robežu šķērsojošo personu mantu un bagāžas kontrole esot Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kompetence.

Tāpat Pētersone norādīja, ka Valsts robežsardzes amatpersonas atbilstoši savai kompetencei sadarbojas ar pārējiem kontroles dienestiem, lai novērstu iespējamus draudus sabiedriskajai kārtībai vai valsts iekšējai drošībai.

LETA jau ziņoja, ka pēc atgriešanās no Maskavā notikušā samita par transporta infrastruktūras attīstības jomu Elksniņu un viņa partijas biedru, Rīgas vicemēru Vadimu Baraņņiku Rīgas lidostā pārmeklējuši Valsts drošības dienesta (VDD) darbinieki.

(pievienots Valsts robežsardzes komentārs)

Top komentāri

VVZ
V
Es domāju, ka Elksniņam un Baraņņikam vajadzētu pamatot savas Krievijas vizītes patiesos nolūkus. Kas pilsētas domes deputātam tur būtu jādara? Kurš to visu finansē?
interesanti
i
interesanti, ka Maskavā bijuši tikai saskaņiešu mēri, vai tā ir nejaušība, elksniņ?
Levits
L
Variet lūdzu pārstāt reklamēt šito stulbeni?!?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas