Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

EP birojs Latvijā aprīlī un maijā rīkos Jaunatnes līdzdalības pasākumus

Eiropas Parlamenta birojs Latvijā no 14.aprīļa līdz 24.maijam rīkos Jaunatnes līdzdalības pasākumus, aģentūru LETA informēja EP Informācijas birojā Latvijā.

Jaunieši dažādos Latvijas reģionos tiek aicināti atraktīvi iesaistīties, gan attīstot prasmes paust viedokli, vienlaicīgi ieklausīties un argumentēt, gan praktiski īstenot pašu iniciatīvas. Jaunatnes līdzdalības pasākumu ciklu birojs aizsāka pērn, pirms trīs vēlēšanu maratona: pašvaldību vēlēšanām 2017, šogad oktobrī gaidāmajām 13.Saeimas vēlēšanām un jau pēc gada - Eiropas vēlēšanām.

"Pārmaiņas ir iespējamas. Jaunatnes līdzdalības pasākumu mērķis mudināt gūt pieredzi un izprast kāpēc, par ko un kā balsot. Piedaloties vēlēšanās, izlemjam savu, Latvijas un Eiropas nākotni," uzsvēra biroja vadītāja Marta Rībele.

"Vēlētāju līdzdalība ir jautājums, kas katrās vēlēšanās ir sabiedrības dienas kārtībā. Pirms vēlēšanām var novērot vēlmi prognozēt iespējamo vēlētāju līdzdalību, pēc vēlēšanām to apspriež un analizē. Uzskats, jo vairāk pilsoņu piedalās vēlēšanās, jo labāk, ir kļuvis par vēlēšanu aksiomu. Tomēr, manuprāt, uz vēlēšanām nedrīkstam attiecināt sportisko tēzi "galvenais ir piedalīties". Ar to ir par maz. Latvijai un Eiropai mūsdienās ir vajadzīgi zinoši un līdzdomājoši vēlētāji, un šīs debates ir viens no instrumentiem, kas jaunajiem vēlētājiem var palīdzēt par tādiem kļūt," skaidroja Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars:

Pirmais pasākums - #BalsoTu - Kāpēc?, norisināsies sestdien, 14.aprīlī, no plkst.14 līdz plkst.15 Jelgavas Valsts ģimnāzijā, kur notiks debates "Kāpēc ir/nav svarīgi piedalīties vēlēšanās?”" Debatētāju sniegumu vērtēs žūrija: EP deputāts Artis Pabriks (Vienotība), Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs un EP Informācijas biroja Latvijā vadītāja.

Otrais pasākums - #BalsoTu - Kā?, norisināsies pirmdien, 21.maijā, plkst.14 Jēkabpils bērnu un jauniešu centrā, kur jaunieši no Jēkabpils pilsētas un novada, kā arī Krustpils un Salas novada zīmējumos un skicēs attēlos, kā viņi vēlas izmainīt savu pilsētu. Radošās idejas vērtēs un komentēs mākslinieki un pilsētas arhitekti.

Savukārt trešais pasākums - #BalsoTu - Par ko?, norisināsies maijā, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā "Zeimuļs" un Latgales reģiona jauniešu centros Daugavpilī, Krāslavā, Ludzā un Līvānos, kura laikā jaunieši spriedīs "par ko mēs, latgalieši, neesam vienaldzīgi un ko vēlamies mainīt?" Pasākuma dalībnieki gūs prasmes līdzdalības iniciatīvu uzsākšanai un virzīšanai, kā arī izzinās balsošanas procesu - skolēni kopā ar skolotājiem lems par sev aktuāliem jautājumiem, balsojot par labākajiem risinājumiem.

Ceturtdien, 24.maijā, no plkst.14 līdz plkst.16, gala rezultāti tiks noskaidroti Zeimuļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas