Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Esplanādes parka strūklakas asins krāsā

Protestējot pret cilvēku dzīvību izšķērdēšanu un aicinot nodrošināt ārstēšanu visiem leikēmijas un limfomas pacientiem, piektdien Rīgā Esplanādes parka strūklakas tika iekrāsotas asins sarkanā krāsā. 

Piektdien Esplanādes parkā notiek Leikēmijas un limfomas dienas atklāšanas pasākums. Kopā ar fotogrāfu Nilu Vilni tika atklāta viņa radītā portretu sērija ar leikēmijas un limfomas pacientiem, kas aicina valsts institūcijas apzināties, ka aiz katra viņu pieņemtā lēmuma par ārstēšanas atteikumu atrodas cilvēks, kuram terapija ir vienīgā cerība uz izdzīvošanu.

Ikgadējās Leikēmijas un limfomas dienas laikā Esplanādē ikviens var saņemt informāciju par šīm saslimšanām, aplūkot fotogrāfiju sēriju un uzrakstīt vai uzzīmēt savu novēlējumu leikēmijas un limfomas pacientiem, ko biedrību pārstāvji vēlāk nogādās pacientiem.

Biedrības pārstāvji kopā ar atbalstītājiem dosies arī ciemos uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas hematoonkoloģijas nodaļu, kur ilgstoši ārstējas mazie leikēmijas un limfomas pacienti. Ar koncertu bērnus iepriecinās mūziķis Kaža jeb Kārlis Būmeisters, savukārt magu Daces un Enriko Pecolli audzēknis - burvju mākslinieks Krišjānis Kallings - demonstrēs trikus un palīdzēs tos apgūt arī bērniem.

Ikviens var atbalstīt leikēmijas un limfomas pacientus, nediskriminējot un neļaujot citiem diskriminēt šos cilvēku, kā arī kļūstot par asins donoru, jo, ārstējot leikēmiju un limfomu, vidēji vienā reizē nepieciešami līdz 20 donoru ziedojumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas