Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

FOTO: Sadales tīkls diennakts laikā novērsis 306 elektrotīkla bojājumus

Latvijā turpinās vētras un lietavu radīto elektrotīkla bojājumu novēršana. 29. jūlija spēcīgā vētra izraisīja postījumus AS „Sadales tīkls” un AS "Augstsprieguma tīkls" infrastruktūrā, bez elektroapgādes atstājot teju 50 000 klientu.

Vakar visu dienu un nakti intensīvi strādājot, elektroapgādes atslēgumu skaits ir ievērojami samazināts. Šorīt plkst. 6.00 elektroapgāde ir traucēta kopumā ap 12 000 klientu, plašākie traucējumi ir Olaines, Jelgavas, Mārupes, Bauskas un Dobeles novadā.  29. jūlijā AS "Sadales tīkls" kopumā ir novērsusi 124 vidēja sprieguma un 182 zemsprieguma spēcīgā vēja radītos bojājumus.

Pie bojājumu novēršanas valsts centrālajos rajonos strādā vairāk nekā 400 AS "Sadales tīkls" speciālisti (elektromontieri un dispečeri). Lai iespējami ātrāk klientiem atjaunotu elektroapgādi, palīgā ir devušās operatīvā darba brigādes no vētras mazāk skartajām teritorijām - Kurzemes, Vidzemes un Latgales. Elektroapgādes atjaunošanas darbs noritēja visu diennakti. Nakts laikā elektrotīkla dispečeri veica pārslēgumus elektrotīklā, lai nodrošinātu klientiem elektroapgādi no elektrolīnijām, kuras nav bojātas, savukārt dienas gaišajā laikā notiek bojāto posmu sakārtošana un atjaunošana, kad operatīvā darba brigādes ar speciālo tehniku atjauno balstus un vadus, izzāģē nolauztos kokus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas