Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Vaivaros uz rehabilitāciju ierodas smagi ievainotie Ukrainas karavīri

Šajā nedēļā Nacionālajā rehabilitācijas centrā (NRC) Vaivari ieradušies 14 ukraiņu karavīri, kas šeit izies ārstēšanās un rehabilitācijas kursu pēc gūtajām smagājām traumām Ukrainas bruņotā konflikta laikā. Uzturēšanās Vaivaros ilgs 18 dienas. Šī ir trešā reize, kad NRC Vaivari sniedz šādu atbalstu Ukrainas karavīru grupai.

Lai turpinātu realizēt Latvijas valdības atbalsta programmu militārā konflikta laikā Ukrainā cietušo personu rehabilitācijai Latvijā, Vaivaru speciālisti jau vairākkārt ir nodrošinājuši specializētu rehabilitācijas programmu Ukrainas karavīriem ar militārajām traumām.  Šoreiz klātienes vizītē atlasītie pacienti ir ar smagām un komplicētām traumām. Vaivaru speciālistiem būs darbs ar īpaši sarežģītām traumām un sekām pēc amputācijām, šautiem un dragātiem ievainojumiem, galvas smadzeņu traumām, sekām pēc sprādzieniem ar multipliem ķermeņa ievainojumiem.

Vasaras sākumā Vaivaru rehabilitācijas ārsti Ārlietu ministrijas organizētās vizītes ietvaros Ukrainas klīnikā izvērtēja pacientu rehabilitācijas potenciālu un konkrēti Vaivaru medicīnisko rehabilitācijas pakalpojumu piemērotību pacientiem. Tādā veidā tika izvēlēti pacienti, kam Vaivaru speciālisti, rehabilitācijas programmas un modernās tehnoloģijas var nodrošināt efektīvu rehabilitācijas procesu.  

Rehabilitācijas komandā, līdztekus fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārstam un fizioterapeitiem, ergoterapeitiem, mākslu terapeitiem iesaistīti arī tehniskie ortopēdi, kas ir prasmīgi speciālisti protezēšanā un ortozēšanā. Atbalstu Ukrainas pacientu rehabilitācijā arī šoreiz sniedz Nacionālo Bruņoto spēku psihologu un kapelānu dienests.  

NRC Vaivari speciālisti šos smagi cietušos karavīrus iesaistīs arī sporta un rekreācijas aktivitātēs, jo daļa no viņiem nevarēs atgriezties ierindā, bet būs jāatrod spēks ar smagu invaliditāti dzīvot tālāk. 

"Ieguvums ir abām pusēm, arī mums ir iespēja paplašināt savas varēšanas profesionālās un tīri cilvēciskās robežas un saprast, cik svarīgi ir palīdzēt cilvēkiem, kas aizstāv savu zemi," saka  NRC Vaivari vadītāja dr Anda Nulle. 

Kopš 2014. gada NRC Vaivari rehabilitācijas kursu ar Latvijas valsts atbalstu izgājušas 33 Ukrainas karā cietušās militārpersonas. 

Top komentāri

Benedikta
B
Karavīri Latvijā ieradās sakropļoti, bez kājām, un cik liela ir to ļaužu mīlestība, kas viņiem palīdz! Un tomēr, redziet, cik tautā daudz suņu un izdzimteņu, kas šo cēlo rīcību norej un ķengā!
Redziet!
R
Ir atkal atradušies LABDARI, kas vaimanā, ka ukraiņu kareivjiem tiek kas VAIRĀK, jo pašiem allaž par maz SAZAGTĀ.
Itamars Toledano
Ukraiņi aizstāv SAVU zemi un tautu. Latvieši var lepoties, ka ir viņu SABIEDROTIE, un nav sabiedrotie krievu slepkavām, kas sēj naidu VISĀ pasaulē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas