Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

FOTO: Ādažos noslēdzas starptautiskās militārās mācības "Sabre Strike"

Piektdien Ādažu bāzē notika starptautisko militāro mācību "Sabre Strike 2011" noslēguma ceremonija.Jau ziņots, ka kopš 18.oktobra Ādažu poligonā un tam pieguļošajā novada teritorijā notika apvienotās sauszemes un gaisa spēku starptautiskās militārās mācības, kurās piedalījās vairāk nekā 1700 karavīru no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un ASV.

Sabre strike vadītāja vietnieks, Latvijas sauszemes spēku kājnieku brigādes komandieris, pulkvedis Dzintars Roga Dienai stāstīja, ka izvirzītie mācību mērķi esot sekmīgi sasniegti. Bijušas, protams, arī kļūdas, taču bez tām jau parasti iztiekot tikai tie, kas neko nedarot. Gandarījums esot par dažādu valstu karavīriem sadarboties, par kopīgu darbu starp dažāda līmeņa komandieriem.

Pēc pulkveža domām, noteikti vajadzētu uzsvērt lielo darbu mācību izplānošanā, noorganizēšanā un aizvadīšanā. Milzīga pieredze gūta arī tik prāva ārzemju kontingenta uzņemšanā.

Kā šajās mācībās varēja pārliecināties Diena, četru valstu karavīri un viņu prasmīgie pretinieki, kuru lomā bija iejutušies ap 120 karavīru no Latvijas sauszemes spēku brigādes 1.bataljona, darbojās ar lielu entuziasmu.

Divas nedēļas ilgajās mācībās bija daudz dažādu uzdevumu, kas sagādāja ne vienu vien problēmu. Lielākās un mazākās sadursmēs koalīcijas spēkiem bija arī „zaudējumi”, bet tas esot devis daudz jaunas pieredzes. Dienas korespondents, kas šonedēļ atradās kopā ar Zemessardzes 1.novada (Kurzemes) apvienoto vadu, varēja redzēt patiesu interesi, ar kādu mācībās piedalījās brīvprātīgie Jelgavas un Dobeles bataljonu zemessargi.

Apbrīnas vērta centība, par zemessargiem teica kāds profesionālais virsnieks, divas nedēļas pilnveidot savu karavīra prasmi, turklāt ņemot vērā, ka lielākajai daļai savā darbā nācies paņemt neapmaksātu bezmaksas atvaļinājumu. Pagaidām tikai neliels skaits darba devēju izprot zemessardzes kā organizētas un darboties spējīgas struktūras nozīmību valstī.

Pulkvedis Dz.Roga arī uzsvēra, ka šīs mācības bijušas sevišķi nozīmīgas tiem latviešu, igauņu un lietuviešu karavīriem, kam jādodas misijā uz Afganistānu.              

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas