Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Atvērto durvju diena Saeimā

Ikviens piektdien aicināts Atvērto durvju dienā apmeklēt Saeimas namu un par godu gaidāmajai valsts simtgadei izmantot iespēju iepazīt valsts karoga vēsturi. Saeima viesiem savas durvis ver jau desmito gadu pēc kārtas, vēsta Saeimas Preses dienests.

Parlamentu apmeklēt īpaši tika aicināti skolu jaunieši, un šogad iepriekš pieteikušies jau vairāk nekā 1500 interesenti. Saeimas nams Jēkaba ielā atvērts vēl līdz plkst. 18.

Parlamenta viesiem par valsts simbolu – karogu - stāsta īpaši šim pasākumam veidota animācija - vēstījums par sarkanbaltsarkano karogu kopš tā pirmsākumiem līdz mūsdienām, tā nozīmi latviešu tautas nacionālās apziņas veidošanā un juridiskā statusa nostiprināšanu. 

Atvērto durvju dienas apmeklētājiem arī iespējams aplūkot gleznu “Tautas veidots Latvijas karogs”, kas tapusi no stilizētā karoga, ko pagājušajā gadā īpašā mākslas performancē pie Saeimas nama veidoja festivāla Staro Rīga! apmeklētāji, un no karoga izgatavotu suvenīru, kas simboliski vēsta par mūsu valsts dibināšanu 1918.gada 18.novembrī. Viens no suvenīriem uzdāvināts Satversmes sapulces prezidenta un pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes radiniekiem, kas būs viens no pirmajiem eksponātiem topošajā Čakstes muzeja jaunajā ēkā. 

Pasākuma laikā apmeklētāji arī var izmantot iespēju ierakstīt savu vārdu mūsu sarkanbaltsarkanā karoga digitālajā versijā - mājaslapā www.musukarogs.lv. Ierakstīt savu vārdu karogā attālināti var no jebkuras vietas pasaulē. 

Apmeklētāji šajā dienā var arī aplūkot Jēkaba ielas namam veltītu izstādi “Saeimas ēkai – 150”, kas stāsta  par tā pārtapšanu no Vidzemes bruņniecības nama par parlamentu. Ekspozīcijā būs apskatāmi vēsturiski materiāli, dokumentu oriģināli un fotogrāfijas. 

Kā ik gadu parlamenta apmeklētāji var apskatīt Sēžu zāli, kur katru ceturtdienu deputāti sanāk uz sēdēm, kā arī Sarkano zāli, Dzelteno zāli, Balsošanas zāli, Viesu zāli un Balto zāli. Interesenti var aplūkot arī citas reprezentācijas telpas, kuras ikdienas parlamenta ekskursiju laikā nav pieejamas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas