Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Sestdiena, 31. augusts
Aigars, Vilma

FOTO: Daudzdzīvokļu projektam Heart of Hanza svinīgi iemūrēta laika kapsula

Nekustamo īpašumu attīstītājs “LNK Properties” trešdien, 17. jūlijā, svinīgi iemūrēja laika kapsulu daudzdzīvokļu ēkas kompleksam “Heart of Hanza”, kas tiek būvēts Rīgas vēsturiskajā centrā Hanzas ielā 3b. Ēka tiks nodota ekspluatācijā 2026.gadā un kopējais investīciju apjoms šajā projektā plānots 35 miljoni eiro.

Svinīgajā brīdī uzrunas teica SIA „LNK Properties” valdes locekle Aleksandra Strode, AS “LNK Industries” direktors Genadijs Kamkalovs,  arhitektu biroja AB3D arhitekts Klāvs Galenieks, “Latvia Sotheby’s International Realty” vecākā pārdošanas konsultante Līga Kohtanena un “BluOr Bank” valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Latiševs. Kapsulā tika ievietoti aktuālie laikraksti “Diena” un “Dienas Bizness”, Latvijas Bankas monēta ar sirds attēlu, vēstījums nākamajām paaudzēm, līmeņrādis, sirds formas atslēgas piekariņš un bankas nozīmīte, kā arī zibatmiņa ar ēkas rasējuma plāniem.

“Projekta nosaukums “Heart of Hanza” jeb “Hanzas sirds” atspoguļo gan pilsētas bagāto vēsturi, gan ēkas unikālo atrašanās vietu. Hanzas kvartāls strauji attīstās – top jauni dzīvojamie īpašumi, kultūrtelpas, biznesa centri un parki – viss jauno iemītnieku ērtumam un labsajūtai. Šis komplekss, atrodoties jūgendstila un modernas biznesa apkaimes krustpunktā, būs patiesa oāze pilsētas centrā ar slēgtu teritoriju, privātu dārzu, bērnu laukumiem, speciālu teritoriju mājdzīvniekiem un atpūtas zonām. Ēkas Hanzas ielas fasāde būs izgaismota, ietves sakārtotas un rosīgā tirdzniecības aleja radīs drošu un sakārtotu vidi apkaimes iedzīvotājiem un pilsētas viesiem. Projekts būs ne tikai komfortabla dzīves telpa jaunajiem iedzīvotājiem, bet arī unikāls ieguldījums pilsētvides attīstībā”, stāsta “LNK Properties” valdes locekle Aleksandra Strode.

Ēkas būvprojektu izstrādāja arhitektu birojs “AB3D”. “Šobrīd mēs stāvam būvlaukumā, bet drīz te būs jauni skaisti dzīvokļi ar zaļiem pagalmiem un plašiem skatlogiem pret Hanzas ielu. Iedvesmojoties no vēsturiskās apkārtnes un ar skaidru skatu nākotnē, ir ieguldīts liels darbs, radot vīziju un izstrādājot projektu, lai šeit, starp jauno un vēsturisko Rīgu, varētu tapt skaists un mūsdienīgs dzīvojamais nams. Ir prieks, ka tas sāk realizēties”, savā uzrunā uzsver arhitekts Klāvs Galenieks.

"Komplekss “Heart of Hanza” ir viens no lielākiem civilās būvniecības projektiem, ko līdz šim esam īstenojuši, un šis brīdis būvniecības procesā, kad ēkas pamatos tiek ielikta kapsula, kas simbolizē atbildību pret nākotni, mums, būvniekiem, ir ļoti nozīmīgs. Objektā jau ir veikta esošo inženiertīklu un elektroapgādes apakšstacijas demontāža, pāļu un rievsienu izbūve, ārējās ūdensapgādes pieslēgšana, kā arī izbūvēta pagaidu drenāžas sistēma zem ēkas pamatiem. Tas bija viens no sarežģītākajiem ģeotehniskajiem izaicinājumiem, jo, lai nodrošinātu grunts ūdens pazemināšanu nepieciešamajā līmenī un apjomā, pagaidu drenāžas sistēmas izveide bija labākais iespējamais risinājums. Papildus būvniecības procesā izmantojām inovatīvo 'baltās vannas' metodi, kas nodrošina augstu hidroizolācijas kvalitāti pamatiem un pagrabstāva sienām.

Pašlaik būvlaukumā notiek intensīvi zemes darbi, pamatu režģogu un plātņu, kā arī pagrabstāva sienu kolonnu betonēšana. Pavisam drīz uzsāksim siltumapgādes sistēmas pieslēgšanu. Ēkas pamati balstās uz 968 pāļiem, no kuriem lielākā daļa veido pagrabstāva sienu perimetra norobežojošo konstrukciju. Šajā projektā tiek izmantotas gan dzelzsbetona konstrukcijas sienas un sijas, gan dzelzsbetona monolītie pārsegumi. Gala rezultāts būs mūsdienu prasībām atbilstošs moderns daudzdzīvokļu komplekss, kur tā iedzīvotājiem justies mājīgi un komfortabli," būvniecības procesu raksturo AS “LNK Industries” direktors Genadijs Kamkalovs.

Topošais daudzdzīvokļu komplekss būs energoefektīvs A klases dzīvojamais nams, piedāvājot 127 dzīvokļus ar platību no 49 līdz 350 kvadrātmetriem. Projekta attīstībai ir piesaistīts finansējums 17 miljonu eiro apmērā no “BluOr Bank”. “Projekts “Heart of Hanza” top laikā, kad liela nozīme tiek pievērsta celtniecības projektu energoefektivitātei un dabai draudzīgiem kritērijiem. Mēs ticam, ka šī ēka godam kalpos Rīgas pilsētai un tās iedzīvotājiem,” ar savu vēstījumu dalās “BluOr Bank” valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Latiševs.

“Heart of Hanza” ir daudzfunkcionāla ēka, kas saviem iedzīvotājiem piedāvā plašu pakalpojumu klāstu – kompleksu papildinās gan privāta trenažieru zāle, gan privātais bērnudārzs ar vakara grupiņām. Projekta pirmais stāvs atvēlēts veikaliem un kafejnīcām. Dzīvokļu pārdošana un rezervācija projektā jau ir uzsākta un dzīvokļu cena ir sākot no 177 tūkstošiem eiro. “Priecājamies redzēt, ka Rīga attīstās un tajā parādās jauna, kvalitatīva dzīves vide. Ar “LNK Properties” esam veiksmīgi sadarbojušies jau vairākos projektos. Cilvēki novērtē uzticamu attīstītāju, mūsdienīgu arhitektūru, funkcionālus plānojumus, energoefektivitāti un sajūtu, ka par visu ir padomāts. Šajā projektā jau esam rezervējuši vairākus dzīvokļus, aicinām uz sarunu visus interesentus," stāsta "Latvia Sotheby’s International Realty" vecākā pārdošanas eksperte Līga Kohtanena.

Projekta attīstītājs ir SIA “LNK Properties”, arhitektūras un iekštelpu dizaina autori – “AB3D”, savukārt būvdarbus veic viens no lielākajiem būvniecības uzņēmumiem Latvijā AS “LNK Industries”.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas