Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

FOTO: Igaunijas burinieku regate iegriežas Ventspilī

Līdz 30. jūnijam Ventspilī uzturēsies senie Igaunijas burinieki, kuru vēsturiskās replikas kaimiņvalsts entuziasti uzbūvējuši šajā gadsimtā. Regati organizē Igaunijas vēsturisko burinieku asociācija sadarbībā ar Pērnavas, Tartu, Viljandi un citām pašvaldībām.

Burinieki startējuši Pērnavā, bet regates dalībnieki bez Ventspils vēl plānojuši apmeklēt Visbiju, Stokholmu, Ālandu salas, Turku, bet ceļojumu noslēgt Tallinā. Visās ostās igauņi demonstrēs vēsturisku kultūras programmu, tiksies ar pašvaldību pārstāvjiem, viņu izpildījumā notiks buru ēnu teātra izrādes, uz kuģu klājiem un ostā uzstāsies tautas muzikanti. Interesenti varēs saņemt informāciju par burāšanas tradīcijām un aktivitātēm Igaunijā. Regates dalībnieku izpildījumā būs skatāmas arī darbnīcas, kurās ar sentēvu metodēm strādās kalēji, namdari, virvju vijēji. Amatnieki rādīs ne tikai savas prasmes, bet arī tirgosies.

Diena igauņu buriniekus otrdienas rīta cēlienā sastapa Ventspils Jahtu ostā, bet jau no plkst. 15 līdz pat pusnaktij tie būs skatāmi pie piestātnēm Vecpilsētā, Ostas promenādē, kur uz to klāja varēs uzkāpt apmeklētāji.

Dienai pastāstīja no priedes koka būvētās buru baržas Jommu kapteinis Marts Sārso, visu kuģu komandās ir daudz jauniešu un pat bērnu, kas reisa laikā pilda pienākumus uz kuģa, bet krastā piedalās kultūras programmu sniegšanā. Uz Jommu ir 20 cilvēku komanda, pēc Marta vārdiem, tajā nav neviena lēnīgā igauņa, bet tikai un vienīgi strauji un karstasinīgi igauņu puiši un izcili skaistas meitenes.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas