Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Modernas un mājīgas - atklāj atjaunotās dzemdību telpas Rīgas Dzemdību namā

Ceturtdien, 24.janvārī, Rīgas Dzemdību namā pēc vērienīgiem remontdarbiem atklātas mūsdienīgas dzemdību un grūtnieču aprūpes telpas, portālu Diena.lv informēja Dzemdību nama Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja Santa Markova uzsvēra, ka jauno dzemdību un grūtnieču aprūpes telpu iekārtojums palīdzēs īstenot mūsdienīgu, uz pacientu centrētu aprūpes koncepciju.

"Jaunajās telpās dzemdētājām un viņu piederīgajiem radīta iespējami mājīga un komfortabla vide ar individualizētu un privātumu respektējošu aprūpi. Vēlamies, lai mūsu klienti šeit patiesi jūtas kā pacientam un ģimenei draudzīgā dzemdību palīdzības iestādē ar vecmāti kā centrālo ārstniecības personu," skaidroja Markova.

Rīgas Dzemdību nama galvenā vecmāte Vija Bathena-Krastiņa pauda gandarījumu, ka radīta vēl viena mūsdienīga, vizuāli pievilcīga un droša vieta, kur sievietei un ģimenei sagaidīt savu mazuli.

Līdztekus komfortam un mājīgumam jaunajās dzemdību telpās daudz domāts par mātes un bērna drošību - par projekta finansējumu iegādāts aprīkojums mātes un augļa vitālo parametru monitorēšanai un padziļinātai analīzei.

Būvdarbu izpilde noritēja no 2018. gada maija līdz decembrim. Astoņu mēnešu laikā izveidotas piecas jaunas dzemdību zāles Dzemdību nama sestajā stāvā, izremontētas grūtnieču aprūpes telpas Dzemdību nama piektajā stāvā, atjaunotas evakuācijas kāpnes, uzlabotas jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas telpas.

Rīgas Dzemdību nama valdes locekle Dagnija Vilnīte, kura bija šī projekta vadītāja, norāda, ka projekta norise bija liels izaicinājums gan specifisko un tehnoloģiski sarežģīto darbu dēļ (tika izveidoti pilnīgi jauni inženierkomunikāciju risinājumi telpu aprīkošanai), gan arī tādēļ, ka būvdarbu laikā stacionāra darbs netika pārtraukts un

būvniekiem vajadzēja strādāt, cenšoties radīt pēc iespējas mazāk neērtību pacientiem un apmeklētājiem.

Rīgas Dzemdību nama jauno dzemdību telpu un grūtnieču aprūpes telpu pārbūve, kā arī inovatīvu tehnoloģiju iegāde veikta par Eiropas Reģionālās attīstības fonda, valsts un Rīgas Dzemdību nama finansējumu. Kopā projekts izmaksāja aptuveni 1,3 miljonus eiro, no kura aptuveni viens miljons eiro bija ERAF finansējums, 105 tūkstoši eiro – valsts finansējums, bet Rīgas Dzemdību nama ieguldījums bija 182 tūkstoši eiro.

Rīgas Dzemdību nams ir valstī lielākā un modernākā dzemdību palīdzības un prenatālās aprūpes iestāde ar 70 gadus lielu pieredzi dzemdību palīdzības un ginekoloģisko pakalpojumu sniegšanas jomā. Dzemdību namā ik gadu tiek pieņemtas aptuveni trešdaļa no visām dzemdībām valstī.

Pērn, 2018. gadā, Rīgas Dzemdību namā piedzima 6028 mazuļi – 3148 zēni un 2880 meitenes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas