Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

FOTO: Pēc avārijas Ventspilī vilcieni atkal kursē

Īsi pirms pusnakts sestdien pa diviem sliežu ceļiem atjaunota vilcienu kustība uz Ventspili, ko priekšpusdienā bija paralizējusi dīzeļdegvielas sastāva ietriekšanās stacijā Ventspils — 2 stāvošās benzīna cisternās. Visu sestdienu turpinājās pārējo triju sliežu ceļu atbrīvošana no avārijā sadragātajiem dzelžiem un pamatnes gatavošana jaunu sliežu likšanai.

Kopumā tas avārijas vietā jāizdara apmēram puskilometra garumā. Paralēli tiek apzināts videi nodarītais kaitējums un veikti pasākumi tā lokalizēšanai. Speciālisti vērtē, ka tas nav sevišķi bīstams un naftas produktu nokļūšana lielākās ūdenstilpnēs nedraud.

Nomierinājušies ir arī neparastā, visā pilsētā redzamā ugunsgrēka satrauktie ļaudis, taču vēlēšanās savām skatīt notikuma vietu nebija mazinājusies — tāpat kā sestdien, arī svētdien uz apmēram desmit kilometru attālo avārijas vietu no pilsētas plūda gandrīz nepārtraukta automašīnu straume, tajās bija saskatāmas pat ģimenes ar zīdaiņiem.  

Kā Diena jau rakstīja, avārijas rezultātā izcēlās ugunsgrēks, kuru izdevās nodzēst tikai pēc trim stundām, sestdien ap 12.30. Triecienā bija apgāzušās trīs benzīna cisternas, no tām liesmas pārmetās uz sešām citām, kas bija palikušas uz sliedēm, avārijā tika sadragātas arī dubultlokomotīves. Kā avārijas iemesls tiek minēts, ka mašīnisti nav ievērojuši aizliedzošo sarkano signālu, taču ierosinātā kriminālprocesa ietvaros izmeklēšana turpinās.

Vilcienu kustības atjaunošanas darbi sākās gandrīz tūlīt pēc liesmu nodzēšanas. Vispirms apmēram 100 metru garumā atjaunotas divas karstumā deformēto sliežu klātnes, uz kurām neatradās sadragātās cisternas un lokomotīves. Sestdienas naktī un svētdien ar Jelgavas un Ventspils dzelzceļnieku spēkiem, izmantojot vietējās un no Jelgavas atvestās specializētās tehnikas resursus, pilnībā no avārijā sadragātajām cisternām, lokomotīvēm, apdegušajiem gulšņiem, tos noceļot vai nostumjot blakus esošajā gravā,  atbrīvoti trīs pārējie saārdītie sliežu ceļi.

Pirms tam no cietušās lokomotīves izsūknēts vairāk, nekā trīs tonnas dīzeļdegvielas, nesadegušais pārpalikums iztukšots arī no benzīna cisternām. Kā Dienai teica Latvijas Dzelzceļa (LDz) ārkārtas situāciju daļas vadītājs Stepans Medvedjs, reāli visīsākajā iespējamajā laikā ir izdarīts galvenais — atjaunota vilcienu kustība. Gravā sastumtos dzelžus un cisternas varēs aizvākt tad, kad tiks atjaunoti tai blakus esošie sliežu ceļi. Piesārņojums no lūžņiem nav īpaši bīstams, Dienai teica LDz galvenais vides aizsardzības speciālists Māris Poikāns, informējot, ka sestdien viņu cilvēki virs gravas ūdens uzpeldējušo naftas produktu neitralizēšanai ir pielietojuši absorbentus.

Pagaidām neviens no dzelzceļa atjaunošanā iesaistītajiem speciālistiem nevarēja precīzi pateikt, kad avārijas sekas šai posmā tiks likvidētas pilnībā, taču visi bija pārliecināti, ka tas ir tuvāko dienu darbs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Prognozē, ka videi lieli zaudējumi nav nodarīti  

Dzelzceļa negadījumā Ventspilī divi bojāgājušie 

FOTO: Ugunsgrēks Ventspils pievārtē 

Dienas lasītāja foto 

 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas