Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

FOTO: Peldbaseins Koknesē ļaus attīstīt jaunu sporta veidu

Līdz ar peldbaseina atklāšanu noslēgusies vairākus miljonus vērtā Aizkraukles rajona Kokneses pagasta sporta kompleksa celtniecība. Te uzbūvēta jauna sporta halle, rekonstruēts stadions, izveidots skeitparks, atjaunota vecā vidusskolas sporta zāle un uzbūvēts arī peldbaseins ar četriem 25 metrus gariem celiņiem, baseinu bērniem, saunu un hidromasāžas vannu.

Sapnis par baseinu pagastā, kur ir ļoti senas un stabilas sporta tradīcijas un no kurienes nākuši daudzi ievērojami sportisti, piemēram, olimpisko spēļu dalībnieks Edvīns Zariņš, pasaules rekordists trīssoļlēkšanā Māris Bružiks, vieglatlēti Skaidrīte Baikova un Jānis Gardevietis, lolots vismaz 30 gadu. Jau toreiz bija gatavs gan peldbaseina projekts un noskatīta vieta, taču ieceri toreiz īstenot neizdevās.

Atklājot baseinu, kas atrodas līdzās Kokneses vidusskolai, nu šīs mācību iestādes audzēkņiem stundu sarakstā ir jauna nodarbība – peldēšana. Sporta skolotājs Ivars Māliņš gan norāda, ka ne visi audzēkņi izmanto iespēju peldēt, kaut apstākļi šai nodarbei radīti ļoti labi. Savukārt trenera Jāņa Dzeņa vadībā izveidotas treniņgrupas tiem, kuri peldēšanu vēlas apgūt pamatīgāk. Peldēšanas nodarbības bērniem ir bez maksas. Baseinā notiek arī ūdensaerobikas nodarbības.

Līdz šim gan peldēšanas kā sporta veids Aizkraukles rajonā nav bijusi īpaši attīstīta, kaut gan rajona centrā – Aizkrauklē – baseins darbojas jau 20 gadu. Nespējot to vairāk uzturēt un apsaimniekot, sporta biedrība Vārpa, kurai pieder šis baseins un arī sporta manēža, nolēmusi šo sporta kompleksu pārdot. Iegūstot vienu jaunu sporta kompleksu Aizkraukles rajons praktiski zaudējis citu.

(pievienota fotogalerija)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas